Koopwoningen tijdelijk te huur

0

HOLTEN – Om eigenaren van koopwoningen die willen verhuizen te helpen, geeft de gemeente hen de mogelijkheid om hun koopwoning tijdelijk te verhuren.

Dit kan verlichting geven voor wat betreft dubbele woonlasten. Door de stagnerende woningmarkt, lukt het veel eigenaren niet om hun huis te verkopen. Ondertussen zijn ze wel naar hun nieuwe woning verhuisd en komen daardoor met dubbele woonlasten te zitten. Het tijdelijk verhuren van de woning kan dan een oplossing zijn.

Wanneer dit gebeurt onder de Leegstandswet, geldt een groot deel van de huurbescherming niet. Naast de finaciele compensatie, heeft het tijdelijk verhuren nog meer voordelen. Er ontstaat zo een ruimer aanbod voor huurders die acuut tijdelijke woonruimte nodig hebben en het bevordert ook de doorstroming.

Verder staat de woning tussentijds niet leeg , wat mogelijke verloedering van de buurt helpt te voorkomen. De gemeente is belast met de vergunningverlening en bepaalt tegen welke huurprijs de woning maximaal mag worden verhuurd.
(bron West Twente)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer