Kinderboetiek Gewoon Leuk vriend(in) toernooi bij Mintonette

0

HOLTEN – Al bijna een traditie: na het seniorentoernooi de eerste vrijdag in het nieuwe jaar met het Holtens Kampioenschap, volgt op de zaterdag erna het Kinderboetiek Gewoon Leuk vriend(in) toernooi. Niet alleen eigen Mintonette jeugd maar ook met de bedoeling om vrienden en vriendinnen te laten zien waarom de eigen jeugd de volleybalsport zo fantastisch vindt.

De middag startte met de CMV jeugd die om 14.00 uur vol verwachting in de sporthal verscheen. Bijna elk lid had een vriendje, vriendinnetje of zusje/broertje meegenomen zodat zij kennis konden maken met de volleybalsport.

De leiding bij deze groep lag bij vier verenigingstrainers die de sporthal in tweeën hadden gesplitst; aan beide kanten stonden verschillende spellen / circuitjes opgesteld zodat de kinderen spelenderwijs met volleybaltechnieken in aanraking kwamen. De topper van deze CMV middag was het vier-op-een-rij spel dat fanatiek door de jongens en de meiden groep werd uitgevoerd.

Na de CMV jeugd startte om 16.00 uur de ABC jeugd. Ook daar vele vriend(inn)en die gezellig een balletje mee wilden slaan op de derde dag van het nieuwe jaar. Bij deze groep geen spellencircuits maar wel rustig starten met kennismaken met de volleybalsport door een paar baloefeningen. Wat ook hier niet mocht ontbreken was één rondje “duiken en watje blazen” omdat niemand te oud is voor dit leuke spelletje.

Na de rustige start begon het serieuze werk, er werden gemengde teams gevormd en de kinderen moesten een paar doorloopoefeningen doen. Bovenhands, onderhands en smashen werden in snel tempo kort behandeld zodat daarna de opgedane ervaringen konden worden toegepast in een paar leuke partijtjes volleybal. Fanatiek maar sportief werd er gestreden.

Tussendoor was er natuurlijk ook ruimte om wat ranja te drinken en een spekje, kaasje, worstje of snoepje te eten. In beide groepen werden heerlijke pannenkoeken en poffertjes gegeten die door betrokken moeders waren gebakken.

Volleybalvereniging Mintonette kijkt terug op een “Samen sportief” geslaagde jeugdmiddag. Geïnteresseerden in de volleybalsport zijn van harte welkom op onze vaste dinsdag trainingsavond, meer informatie is te vinden via http://www.Mintonette.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.