Jeugd ZPC De Hof 5e op NK waterpolo

Afgelopen weekend speelde de jeugd van ZPC De Hof, met de Holtenaren Bernita Nijhuis en Mila en Kimmo van Groen, het finale-weekend (final six) voor het landskampioenschap bij de D-jeugd in Zaandam.
In de poule-fase op zaterdag werd gespeeld tegen ZV De Zaan en titelhouder ZV De Zijl uit Leiden. Om zich te plaatsen voor de halve finales op zondag moest ZPC De Hof als 1e of 2e eindigen in de poule.

Hoewel er in de eerste wedstrijd tegen ZV De Zaan heel gespannen en afwachtend werd gespeeld ging het scoreverloop in de beginfase van de wedstrijd nog gelijk op (2-2 na de eerste periode).
ZPC De Hof kwam niet goed door de sterke verdediging van ZV De Zaan en de passes van ZPC De Hof werden gehaaster en daardoor onnauwkeuriger, waar ZV De Zaan van profiteerde.
De einduitslag van de eerste wedstrijd was 4-8, met doelpunten van Kenai Heitink (2x), Kimmo van Groen en Mila van Groen.

De tweede wedstrijd begon een stuk sterker. ZPC De Hof nam het initiatief en speelde een sterke wedstrijd met een solide verdediging, ijzersterk keepwerk van Malik van der Galiën en veel scherpe aanvallen.
De wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel, met 4 doelpunten van Kenai Heitink.

Door dit onderlinge resultaat was ZPC De Hof voor plaatsing voor de halve finales afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd ZV De Zaan – ZV De Zijl.
Deze laatste wedstrijd werd met 9-5 gewonnen door ZV De Zaan, waardoor ZV De Zijl op basis van meest gescoorde doelpunten als 2e in de poule eindigde en ZPC De Hof als 3e, met 1 doelpunt minder.
Op zondag speelde ZPC De Hof voor de 5e plek tegen PSV uit Eindhoven. Het spelbeeld op zondag was ongeveer gelijk aan dat van de wedstrijd tegen ZV De Zijl op zaterdag: een solide verdediging,
scherpe aanvallen en (met name in de eindfase) een aantal uitstekende reddingen van Malik van der Galiën.

Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 5-4 met doelpunten van Kenai Heitink (3) en Kimmo van Groen (2),
waardoor ZPC De Hof het weekend kon afsloten met een uitstekende 5e plek!

De finale werd gespeeld door ZV De Zaan en Polar Bears. Na de reguliere speeltijd sond er 9-9 op het scorebord, waardoor strafworpen de doorslag moesten geven.
ZV De Zaan nam deze strafworpen iets beter, en is daarmee de Nederlands kampioen.
(op de foto het team van ZPC De Hof)
Kenai Heitink, Mila van Groen, Niek Lammertink, Dirkjan Beldman, Kimmo van Groen, Malik van der Galiën, Marten Addink,
Bernita Nijhuis, Sanne Schreurs, Anouk Siemerink, Lotte Schreurs, Sebas Jiminez, Maren ter Kulve, Lieke Klein Breteler
en coaches Marc van Groen en Arno Knopers

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer