Internationale Vrouwendag 8 maart

0

HOLTEN – De projectgroep Dubbelportret nodigt vrouwen uit de gemeente uit om elkaar te ontmoeten op Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart 2013. De middag heeft als thema “Vrouwen anders in beweging”.

Het programma is georganiseerd op vrijdagmiddag 8 maart 2013 door projectgroep Dubbelportret* met als doel: stimuleren dat vrouwen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten en leren kennen . Het onbekende bekend maken op een persoonlijk niveau, zodat men straks niet alleen naast elkaar maar vooral met elkaar zoekt naar overeenkomsten die er bestaan tussen vrouwen. Op het programma staan de workshops Ismakogie en Lachyoga. De bijeenkomst wordt gehouden in het Parkgebouw in Rijssen, Oosterhofweg 49 en start om 13.30 uur. De entree van de bijeenkomst is € 2,00.

Ismakogie is een westerse bewegingsleer, die zich richt op bewust beter bewegen. Door middel van zichtbare en onzichtbare bewegingen ontstaat een kettingreactie in de spieren. Door Ismakogie verbetert de complete conditie omdat de subtiele bewegingen invloed hebben. Bij het aanleren van deze bewegingsvorm worden alle bewegingen door gedachten begeleid en bewust uitgevoerd.

Lachyoga is een combinatie van lachoefeningen afgewisseld met ademhalingsoefeningen. De lachoefeningen zijn gebaseerd op al dan niet grappige situaties uit het leven, die we met ons eigen inlevingsvermogen nabootsen. Daarbij wordt rustig en uitbundig lachen afgewisseld met lichte stretch- en ademhalingsoefeningen.

Opgave

Belangstellenden kunnen zich voor maandag 4 maart 2013 bij de volgende personen telefonisch of via e-mail opgeven:

    Chantal Huisman, t (0548) 854 426, e-mail: [email protected]
    Gerdien Tigelaar, t (0548) 514 163, e-mail: [email protected]
    Gesien Breukelman, t (0548) 515 690, e-mail: [email protected]

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee in de foyer

13.30 uur Welkom door Chantal Huisman

13.35 uur Workshop Ismakogie

14.35 uur Pauze

15.00 uur Workshop Lachyoga

16.00 uur Afsluiting met drankje

*Deze bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. Vrouwen van Nu, Suryoye Aramese Culturele Vereniging ABGAR, Turkse vereniging SSR, Molukse stichting Teripang en de gemeente Rijssen-Holten.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer