Inloopspreekuren belastingzaken in Bibliotheek

0

In maart en april kunnen mensen met vragen over belastingaangifte op een aantal avonden en ochtenden terecht in de Bibliotheken in Rijssen en Holten. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Op de volgende dinsdagavonden kunnen mensen in de Bibliotheek Rijssen gebruikmaken van het belastingspreekuur: 13/3 en 24/4 van 18.30-20.00 uur. Ook op een aantal vrijdagochtenden is er een spreekuur: 16/3 en 20/4 van 11.00-12.30 uur. Op de volgende donderdagavonden kan men terecht in de Bibliotheek Holten:22/3 en 19/4, van 18.30-20.00 uur. Het is niet nodig om een afspraak te maken. Getrainde vrijwilligers beantwoorden vragen op het gebied van belastingaangifte en toeslagen. Zij vullen de formulieren niet in, maar helpen de vragenstellers op weg en wijzen zo nodig door.
Wie wel zelf aangifte kan doen, maar geen computer ter beschikking heeft kan in de Bibliotheek Rijssen gebruikmaken van een speciaal voor de belastingaangifte beveiligde laptop.

Voor minder digitaalvaardige mensen geeft de Bibliotheek Rijssen-Holten cursussen internet voor beginners en cursussen omgaan met websites van de overheid. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.bibliotheekrijssenholten.nl.

De belastingspreekuren worden landelijk georganiseerd in de Bibliotheken. Zij zijn een punt uit het convenant dat in 2016 gesloten is met de Belastingdienst met als doel mensen die minder digitaalvaardig zijn te helpen met online belastingaangiften en het online aanvragen van toeslagen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer