Indrukwekkende jubileumshow 70-jarige Holtense Muziekvereniging

HOLTEN – Zeventig jaar oud en nog springlevend. Muziekvereniging HMV verzorgde zaterdagavond een daverende jubileumshow waarin alle onderdelen van de vereniging in alle toonsoorten de revue passeerden.

Maanden van voorbereiding waren eraan voorafgegaan. Vrijdagavond en zaterdag werd sporthal het Mossink omgebouwd tot concertzaal. Professionele licht- en geluidstechniek en een groot podium moesten worden opgebouwd. Dit alles mogelijk gemaakt met behulp van het Prins Bernard Cultuurfonds. De avond werd geopend door het B-orkest. De jonge blazers traden voor het eerst op, ondersteund door leden uit het A-orkest.

Ze speelden o.a. Barbie girl, waarin ze zich uitdosten als Barbies met pruiken en roze accessoires. Daarna volgde een act samen met de jeugddrumband. Waarin de hoofdrol was weggelegd voor Jur van Coeverden als de ‘Handyman’. Hij maakte muziek met zaag, schuurpapier en hamer. Alle onderdelen van de vereniging speelden samen, maar brachten ook hun eigen repertoire. De slagwerkgroep en Sambagroep Bateristas o.l.v. Michiel Bütterhof en het het A-orkest o.l.v. Michelle Wassing. Hoogtepunt van de avond was het optreden van de Bluegrassband Haystax. Ze brachten covers van bekende hits van o.a. Prince, Michael Jackson, Abba en Meatloaf in een bluegrass stijl.

Een groot aantal werd begeleid door het orkest van HMV. Wat een prachtige aanvulling, wat een samenwerking, wat een feestje samen. In de pauze was er een verloting met prachtige prijzen, waaronder diverse dinerbonnen en lekkernijen, aangeboden door de lokale ondernemers. De avond eindigde met alle muzikanten van HMV op het podium. Met spandoeken en sjaaltjes werd gezwaaid om de avond af te sluiten met het feestelijke ‘Stadium Fever’. En dat was deze avond: een feestje. De muzikanten waren vervolgens nog tot laat in de avond bezig om de sporthal weer speelklaar te maken, zodat er zondagochtend weer gehandbald kon worden.

Reacties zijn gesloten.