Holtense Fenne bij beste 4 biologiescholieren van Nederland

0

HOLTEN – Tijdens de jaarlijkse Biologie Olympiade in Wageningen 12 juni jl., is Fenne Dijkema uit Holten 4e geworden van de 9.300 scholieren die meededen.

Hierdoor mag zij Nederland vertegenwoordigen op de internationale Biologie Olympiade in Bern. Op 27 juni wordt ze samen met de andere winnaars gehuldigd door de minister van onderwijs, Jet Bussemaker.

Fenne zit in 6 vwo op De Waerdenborch in Holten en is een echte kei in biologie. Vorig jaar deed ze ook al mee aan de Biologie Olympiade en werd ze 9e. Nu ze dit jaar tot de 4 beste biologiescholieren hoort in Nederland, mag ze voor Nederland uitkomen in de Internationale Biologie Olympiade in Bern in juli. Hier doen ongeveer  60 landen aan mee en is een waar spektakel voor de deelnemers.

Fenne: “Voor de olympiade moesten we het beruchte Campbell boek doornemen van 1200 pagina’s. Dat betekent veel uurtjes leren. We kregen vragen over alle facetten van biologie, van dissectie tot microbiologie. Soms best moeilijke vragen, zelfs op 3e jaars niveau van de universiteit. Ik ben heel blij dat ik dit jaar eindelijk door mag naar de Internationale Biologie Olympiade. Ik ga een geweldige week tegemoet, samen met drie geweldige vrienden”.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.