Herfstveldrit, fietsend genieten van natuurgebied

0

HOLTEN – De Wielervereniging houdt op zondag 20 september wederom haar herfst-veldtoertocht. Dankzij de medewerking van o.a. Staatsbosbeheer, is er een mooie route over de Holterberg uitgestippeld.

De route voert door unieke gebieden van het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug. Dat betekent dat er soms flink geklommen moet worden op de heuvels die het landijs in één van de ijstijden hier hebben achtergelaten. Verder voert de route langs prachtige heidevelden.

Voor de ervaren fietser is er een zware route van 50 kilometer uitgezet. Daarnaast kan er een afstand van 35 kilometer worden gefietst, waarbij men minder heuvels voor de wielen krijgt maar waarbij de route nog voldoende uitdagingen biedt. Deze route is bij uitstek geschikt voor de beginnende fietser. Onderweg is er een gezamenlijke rust waar de deelnemers worden getrakteerd op drinken en een krentenbol. Hier is ook een fietsenhersteller aanwezig die eventuele pechgevallen kan voorthelpen. Op het parcours is ook een fotograaf aanwezig die alle fietsers op de gevoelige plaat vastlegt.

De laatste jaren namen er ongeveer 1200 fietsers deel aan dit evenement en de organisatie houdt dit jaar rekening met eenzelfde aantal. Ook fietsers die geen lid zijn van een fietsvereniging, kunnen aan deze tocht deelnemen. Alle routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten uitgezet. Ruim 50 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, zijn ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Start- en eindpunt van deze Holterberg-Herfstveldtocht is zoals gebruikelijk sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 8.30 en 10.00 uur. Kleedruimtes zijn aanwezig en na afloop is er gelegenheid tot douchen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om de fiets na afloop af te spuiten.

Leden van de NTFU en de KNWU betalen 3,50 euro voor de deelname, overige deelnemers betalen 1 euro extra t.b.v. een dagverzekering. Een herinnering is tegen meerprijs verkrijgbaar. Voor verdere informatie kan men bellen met Jan Scheperman (tel 0548-361809) of kijken op de website van de Wielervereniging Holten http://www.wvholten.nl

 
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.