Herfst op de Holterberg

0

HOLTEN – Tijdens de hele herfstvakantie kan er in het natuurmuseum door de kids met materialen uit de natuur geknutseld worden en zijn er nieuwe spannende speurtochten kris kras door het museum.

Er draait een film over reptielen en er is een nieuwe tentoonstelling: “Animal Killers”.  

Op maandag 15 en 22 oktober, speciaal voor kinderen, een paddenstoelsafari in het Bos van Daantje Das. Samen met de Rangers van het natuurmuseum beleven de kids het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een “Safari” diploma én een smakelijke verrassing. Deelname kost € 4,00 per persoon. Het begint om 11:00 uur. Reserveren gewenst.

Woensdag 17 oktober nodigen de gidsen van het natuurmuseum u uit voor een wandeling door het Nationale Park. Volop kleur en krachtige geuren. De weidse panorama’s en de verhalen maken van de tocht  een onvergetelijke ervaring. Deelname kost € 9,50 en dat is inclusief een bezoek aan Natuurdiorama Holterberg. Onderweg koffie met een Holtense lekkernij! De start  is om 11.00 uur. Reserveren.

Woensdag 24 oktober is het de beurt aan houtkunstenaar Remco Rensen. Op het Holterbergplein tovert hij met een motorzaag voederhuizen, eekhoorns, uilen en wat u maar wenst uit een boomstam. Boven het houtvuur in de vuurkorf mogen kids een broodje bakken, kastanjes poffen en er is hete chocolademelk verkrijgbaar. Het programma begint om 14.00 uur. Reserveren is niet nodig.

Zaterdagavond 27 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, nemen de natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurdiorama Holterberg u mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt u de weg langs de sterrenhemel gewezen waar Cassiopeia en de Dolfijn schitteren.

We starten om 21.30 uur, deelname kost € 7,50 en dat is inclusief onderweg een pittig drankje. Reserveren.

Natuurdiorama Holterberg. Holterbergweg 12 in Holten. http://www.museumholterberg.nl

Reserveren: tel. 0548-361979 of [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer