Handhavers in geen velden of wegen te bekennen

HOLTEN – Een zondagmiddagwandelingetje leert al snel dat er, wanneer het nodig is, er geen Boa te bekennen is in Holten.
Zijn ze ergens anders aan het werk, of genieten ze net als alle Holtense winkels verplicht van de zondagrust?

Het valt me namelijk op dat op Smidsbelt het hele plein vol staat met auto’s, terwijl er duidelijk staat te lezen; Alleen parkeren in de vakken. Nou deze waren dus lang niet allemaal bezet, maar de rest van het plein wel, terwijl die enorme parkeerplaats op Kalfstermansweide helemaal leeg staat op 1 auto na! Of mag je op zondag juist wel buiten de vakken parkeren?

Een Boa die zich een beetje wil uitsloven kan al snel een maandloontje of drie in 10 min bij elkaar verdienen door de restaurantbezoeker op een bekeuring te tracteren. Want buiten deze 16 die er nu stonden, zijn er vandaag wel meer in overtreding geweest.

Maar nee, nu zie je ze niet, maar wel op vrijdagmiddag, wannneer een vaste klant per ongeluk bij het boodschappen halen de parkeerschijf is vergeten. Of wanneer een horecagelegenheid in het weekend niet op tijd de deuren dicht heeft. Hup Boete, geen gezeur zonder pardon! En zo zijn er tal van voorbeelden te noemen wanneer dit wel gebeurt.

Voor handhaving zou een doordeweekse dag of een weekend dag geen verschil mogen maken. Dus Handhaven, of helemaal niet.
Maar niet half, dat geeft alleen maar een scheef beeld tegenover iemand die al een keer een boete heeft mogen ontvangen en ziet dat er hier nu niet beboet wordt.

De Bakker

Reacties zijn gesloten.