Grote deelname verwacht motocross

2
Archieffoto A. Muller

Een grote groep leden van Motor- en Automobielclub “de Holterberg” is momenteel druk in de weer om het circuit “de Zuurberg” in perfecte staat te brengen voor de te organiseren motocross op zaterdag en zondag, 22 en 23 september a.s.

Twee dagen motocross achter elkaar vraagt natuurlijk wel de nodige inspanning maar dat hebben de mannen van de MAC er graag voor over.

Op zaterdag vindt er een Uitwisselingscross plaats tussen rijders van diverse motorclubs uit de omgeving, te weten Borculo, Markelo, Harfsen, Holten, Lochem, Ruurlo, St.Isidorushoeve en Vorden. Aan de start komen de klassen 65 cc, 85 cc, MX2 en 40+ klasse.

Van deelnemers zijde bestaat er grote belangstelling voor dit evenement, er worden dan ook meer dan 200 rijders aan de start verwacht.

Voor zondag staat er een Nationale motocross op het programma. Aan de start verschijnen alle solo klassen, te weten MX1, MX2, MX3 en de zijspan klasse. Deze laatste klasse zal gecombineerd worden met de zijspannen van de Uitwisselingscross, ze rijden echter wel voor hun eigen kampioenschap.  Er zullen ook deze dag zeker meer dan 200 deelnemers strijden om de punten. Het precieze aantal deelnemers is niet bekend omdat er s’morgens voor de start moet worden ingeschreven. Ook diverse leden van de organiserende vereniging zullen deze dag acte de présence geven en met het bekende voordeel van een thuiswedstrijd moeten zij in staat worden geacht om de andere deelnemers flink partij te bieden.     

Het mooie circuit “de Zuurberg” staat altijd garant voor prachtige motorsport en de organisatie verwacht, op zowel zaterdag als zondag, een flinke publieke belangstelling, met name omdat er zoveel regionale rijders aan de start verschijnen.

De trainingen beginnen beide dagen om 9.30 uur en de wedstrijden vangen aan om ongeveer 11.30 uur al naar gelang het aantal inschrijvingen.

Op zaterdag is de toegang gratis, op zondag bedraagt deze voor volwassenen 5,00 euro en voor de jeugd tot en met 14 jaar 2,00 euro. Kinderen tot en met 8 jaar hebben gratis toegang.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
2 Reacties
  1. nelus zegt

    waarom is er dit jaar geen brommercross 🙁

  2. nelus zegt

    waarom is er dit jaar geen brommercross 🙁

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer