Gratis training voor winkeliers in gemeentehuis

0

HOLTEN – Op woensdag 21 mei 2014 is er voor alle winkeliers in Holten en Rijssen een interactieve voorlichtingsbijeenkomst. Daar leren zij en hun medewerkers hoe het risico op een overval, afpersing, winkeldiefstal of agressie in de winkel te verkleinen is. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Burgemeester Arco Hofland opent de avond.

Veiligheid voor alles
De voorgaande weken zijn de organisatoren van de winkeliersverenigingen in Holten en Rijssen druk bezig winkeliers te wijzen op de leerzame avond. “Deze avond organiseren we samen met de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en natuurlijk samen met de Habi en de HHV” zegt burgemeester Arco Hofland. “ Alle winkeliers zijn uitgenodigd en de organisatoren flyeren om zoveel mogelijk winkeliers te bereiken. Natuurlijk zijn ook de personeelsleden van harte welkom, het gaat er immers om zoveel mogelijk winkeliers en hun medewerkers te trainen om zorgvuldig met hun eigen veiligheid om te gaan. Er kunnen maximaal 200 mensen mee doen. Want veiligheid is toch het allerbelangrijkste waar je aan denkt, ook bij zaken doen.”

Ervaringen en tips van specialisten
Winkeliers en hun medewerkers zijn op woensdag 21 mei vanaf 18.00 uur welkom. Dan is er een inloop met een broodje. Om 18.45 uur geeft de burgemeester het officiële startsein van de avond. Vervolgens is er een presentatie van de politie met daarin ervaringen en tips. Aansluitend worden de winkeliers alert gemaakt op het begrip Afpersing. In twee workshops wordt dieper op de materie ingegaan: workshop 1 rekent af met winkeldieven en leert hoe om te gaan met agressie, workshop 2 geeft advies over hoe je een overval kunt voorkomen. Het informele deel van de avond begint om 21.30 uur, de avond sluit om 22.00 uur.

Gratis toegankelijk, wel even opgeven
De bijeenkomst is voor winkeliers in Rijssen-Holten en hun personeel gratis toegankelijk en wordt aangeboden door de Holtense Handelsvereniging, de ondernemersvereniging Habi Rijssen, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de gemeente Rijssen-Holten.

Locatie: gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.
Aanmelden? Graag! met winkelnaam en aantallen personen bij http://www.laatjenietovervallen.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer