Goed verlopen ONK Zijspancross in Holten

0

HOLTEN – Afgelopen zondag is op het motorcrosscircuit “de Zuurberg” in Holten de 5e ronde om het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross verreden.

Onder perfecte weersomstandigheden werd om 09.00 uur gestart met de trainingen. “Het weer is goed, alle enthousiaste vrijwilligers staan op hun post. Maar de rijders laten het wel een beetje afweten” zegt Erik Haan, voorzitter van Stichting Motorsport Holten. “Met bijna 80 deelnemers verdeeld over 4 klassen is de opkomst wel heel mager.”

De 1000 bezoekers kregen echter wel waar voor hun geld. In elke klasse was de strijd om de overwinning enorm spannend. Op het circuit, dat bekend staat om de hoge snelheid en de spectaculaire verre sprongen, werd er gevochten om elke meter. Bij het hoofdprogramma, de zijspannen, stond ook nog de Nederlandse titel op het spel. Etienne Bax met zijn Letse Bakkenist Kaspars Stupelis lieten vanaf de start zien dat ze met een missie naar Holten waren gekomen: te worden gekroond tot  Nederlands Kampioen.  

Ook maakte de Holtense combinatie Wilfred Vos en Dion Rietman hun debuut op het hoogste niveau. Dit duo maakte aan het eind van de eerste manche een crash mee en konden helaas de tweede manche niet meer starten.
“Al met al kijken we terug op een geslaagde wedstrijddag met spannende wedstrijden” aldus Erik Haan. “Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers is het een mooie dag geworden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.