Fred Mutebi exposeert in Kulturhus Holten.

0

HOLTEN – Van 9 februari tot en met 28 maart a.s. exposeert Fred Mutebi in het Kulturhus in Holten.

Fred Mutebi is een houtdrukkunstenaar uit Uganda. Hij haalde in 1993 zijn Bachelor of Fine Arts aan de Makerere University in Kampala.

Fred Mutebi maakt niet alleen kunst maar zet zich ook in voor zijn land. Hij maakt volwassenen en kinderen bewust van de klimaatverandering en het belang  om zorgvuldig om te gaan met de natuur. Om de Afrikaanse cultuur te behouden, coacht hij jonge Ugandese kunstenaars. Daarnaast geeft hij workshops aan getraumatiseerde ex-kindsoldaten en kinderen die besmet zijn met het HIV-virus. Zo biedt hij deze zeer kwetsbare kinderen kracht en hoop voor een betere toekomst.

De Deventer stichting Kinderen van Uganda (KvU) ondersteunt deze bijzondere projecten. Indien enigszins mogelijk, komt Fred om de 2 jaar op uitnodiging van KvU naar Nederland om workshops en/of gastcolleges te geven. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het secretariaat van KvU: http://www.kinderenvanuganda.nl en voor meer informatie over Fred Mutebi kan zijn website http://www.fredmutebi.org geraadpleegd worden.

De expositie in de benedengangen van het Kulturhus kan worden bezocht op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Buiten deze uren ook tijdens activieiten. De toegang is gratis.                               

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer