Franse meisjes, Franse jongens en Duits gemengd team winnaars EK team relay

0

HOLTEN – De Triathlon Holten 2013 ging vandaag van start met de EK team relay, een soort mini-triathlon die in estafettevorm wordt afgelegd door verschillende landenteams. In de serie European Junior Cup Meisjes won Frankrijk, evenals in de serie European Junior Cup Jongens. In de serie European Cup Under 23 mixed teams won Duitsland.

De EK team relay bestaat uit 250 meter zwemmen, 5,1 kilometer fietsen en 1,6 kilometer lopen. Voor de Junior Cup Meisjes en Jongens geldt dat de teams uit drie leden bestaan. De mixed teams bestaan uit twee jongens en twee meisjes. Aan de EK team relay deden in totaal 33 nationaliteiten mee.

European Junior Cup Meisjes
De meisjes werden vertegenwoordigd door twintig landenteams. Frankrijk pakte vanaf het begin af aan de voorsprong en liet deze niet meer los. Het team van Frankrijk bestond uit Cassandre Beaugrand, Celia Bremond en Jeanne Lehair. Ze wonnen in een tijd van 1:01:35. Tweede werd Rusland (1:02:11) en derde werd het eerste team van Groot-Brittannië (1:02:30). De Nederlandse teams werden twaalfde en zeventiende.

European Junior Cup Jongens
Maar liefst 24 landenteams deden mee aan de Junior Cup Jongens. De winst ging net als bij de meisjes ook hier naar het Franse team. In een tijd van 49:13 bereikten Lucas Jacolin, Maxime Hueber-Moosbrugger en Léo Bergere de finish. Tweede werd Groot-Brittannië (49:30) en derde werd Spanje (49:37). Het eerste Nederlandse team werd zestiende. Het tweede Nederlandse team finishte niet vanwege een val van de fiets.

European Cup Under 23 mixed teams
Tien teams stonden aan de start van de European Cup Under 23 Mixed teams. Duitsland kwam als eerste over de finish met Hanna Philippin, Maximilian Schwertz, Lisa Sieburger en Justus Nieschlog. In een tijd van 1:16:25 kwamen zij over de finish. De twee Russische teams werden tweede (1:16:49) en derde (1:17:14). Het Nederlandse team, zonder regerend Europees kampioene Rachel Klamer, eindigde als negende.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.