Fietsen over de Holterberg

0

De Wielervereniging Holten houdt voor het tiende jaar zowel een toertocht op de weg als een veldrit. Op zondag 23 september kunnen tussen 9.00 uur en 10.30 uur de racefietsers op pad voor een tocht van 80 of 110 kilometer en de ATB-ers voor een tocht van 35 of 50 kilometer. De start is zoals gebruikelijk bij sporthal ’t Mossink, Keizersweg 22 in Holten. Hier is ook kleed- en douchegelegenheid.  

Voor de beide toertochten op de weg zijn er weer geheel nieuwe routes uitgestippeld. Dit jaar voert de route over mooie binnenwegen door het Sallandse land. Onderweg is er een rust gepland waarbij de deelnemers door de Wielervereniging Holten van nieuwe energie worden voorzien. De laatste kilometers van beide afstanden zullen het meest zwaar zijn want de finale speelt zich af op de Luttenberg, Hellendoornseberg en tenslotte de Holterberg. De Holterbergherfsttoertocht voldoet aan de twee sterrennorm van de Nederlandse Toer Fiets Unie.

Naast de racefietsers kunnen er ook weer ATB-ers aan het vertrek verschijnen want dankzij de medewerking van enkele landeigenaren op de Holterberg, is het weer mogelijk geworden om een mooie heuvelachtige route uit te stippelen. De route verschilt grotendeels van de Beemd en Bergtoer die jaarlijks in de maand januari wordt georganiseerd en gaat over bospaden die normaliter zijn afgesloten voor terreinfietsers. Ook bij deze veldtoertocht is er een rust gepland waar aan de deelnemers drinken en een krentenbol worden verstrekt. Er zal ook een fietsenhersteller aanwezig zijn om eventuele materiaalpech te verhelpen.

De deelnamekosten bedragen 2,50 euro voor de 80 kilometerroute en 3,00 euro voor de andere afstanden. Een herinnering is tegen meerprijs beschikbaar. Ook fietsers die geen lid zijn van een toervereniging kunnen aan de verschillende tochten deelnemen en zij betalen 1 euro extra voor een dagverzekering.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer