Fantastische start van het nieuwe seizoen

0

HOLTEN – Zaterdag 1 oktober was het zover: De eerste opkomst van de scouts van de B.E. St. Joris Overijssel. Deze begon met een sportvisdag georganiseerd door het Peuterfonds.

De dag werd gehouden bij visvijver ’t Vletgoor in Holten en begon met het aansnijden van een prachtige taart in de vorm van een vis. Hierna werd begonnen met de viswedstrijd.

Alle kinderen kregen hulp van een vrijwilliger van het Peuterfonds en er ontbrandde een felle strijd. Wie zou de grootste vis aan de haak slaan? Al snel werd een aantal baarzen naar boven gehaald, maar fanatiek bijten deden ze nog niet.

Vlak voor de lunch kwam er onverwachts bezoek: Clown Dingo verraste de kinderen met originele ballonfiguren. Na een heerlijke lunch werd de strijd voortgezet. Dankzij de hulp van de vissers van het Peuterfonds, kwamen de vissen nu vlot boven water. Plotseling was er opwinding toen Mandy een reusachtige snoek aan de haak had geslagen. Deze vangst werd de rest van de middag niet overtroffen en Mandy was aan het eind van de middag dan ook de grote winnaar van een reusachtige bokaal. De overige deelnemers kregen allemaal een prachtige medaille en iedereen kon ook nog eens een mooie hengel in ontvangst nemen.

Hierna werd afscheid genomen van de vissers van het Peuterfonds en werd het weekend voortgezet in de blokhut.
Het was een fantastische start van het nieuwe seizoen, waar nog lang over zal worden nagepraat.

De B.E. St. Joris Overijssel is een scoutingvereniging voor kinderen met een lichamelijke beperking uit het oosten van het land. Maandelijks hebben alle leden een uitdagend weekend met overnachting. Meer info: http://www.bestjorisoverijssel.nl

Het Peuterfonds is een groep fanatieke vissers, ook wel peuteraars genoemd, die sportvisdagen organiseert voor kinderen met gezondheidsproblemen. Meer info: http://www.peuterfonds.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer