Espeloër Gerrit Blankena Sallandse Boer 2012

0

RAALTE/ESPELO – Gerrit Blankena (44) uit buurtschap Espelo treedt dit jaar tijdens Stöppelhaene op als Sallandse Boer 2012.

Blankena werd zaterdag, op de Roggemaaiersdag aan de Knapenveldsweg in Raalte gepresenteerd als de nieuwe Sallandse Boer.

Hij volgt Berend Dijsselhof op, die in het afgelopen jaar deze functie vervulde. Vlak na de bekendmaking dat hij de rol van Sallandse Boer 2012 gaat vervullen liet Blankena weten dat hij er veel zin in heeft, al heeft hij er wel een week over moeten nadenken toen het verzoek kwam.

,,Het is heel eervol om hiervoor gevraagd te worden. Ik had het niet verwacht en was tamelijk verbouwereerd na dat telefoontje. Ik besefte ook dat er veel op je af komt als je ‘ja’ zegt, vandaar dat ik er over moest nadenken en met mijn vrouw heb overlegd of ik het wel zou doen.” Blankena zei toch volmondig ‘ja’ onder meer omdat hij de traditie van het oogstgaveproject (er wordt jaarlijks een flink bedrag ingezameld voor een project in een ontwikkelingsland) hem erg aanspreekt. Verder ziet hij kansen om in zijn rol als mannelijke visitekaartje van Stöppelhaene het moderne boeren op een positieve manier onder de aandacht te brengen. ,,Dat is tegenwoordig ook hard nodig.” Dat de nieuwe Sallandse Boer niet uit de gemeente Raalte komt, ziet hij niet als bezwaar. ,,Wij wonen in Espelo op minder dan 200 meter van de gemeentegrens van Raalte af. Verder heb ik jarenlang bij loonbedrijf Jansen in Heeten gewerkt en ik ken dus heel wat Raalter boeren.”

Blankena is getrouwd en heeft met echtgenote Dianne drie kinderen van 15, 12 en 10 jaar. Hij runt samen met zijn vrouw een melkveehouderij met zo’n 120 melkkoeien. In de melkstal doen twee melkrobots het werk. De Espeloër werkt ook nog regelmatig als kelner en heeft meerdere bestuursfuncties vervuld. Hij zit nog steeds in de medezeggenschapsraad van de Bosschool en is actief als bestuurslid van de Bedrijfsvereniging Holten en omstreken.

(bron stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.