Druk wordt groter boake Espelo

0

HOLTEN/ESPELO – Met nog een week te gaan tot aan Pasen wordt de druk groter. Het streven is een paasvuur van 20 meter hoog te bouwen, aangezien gisteravond de 10 meter is bereikt moeten de bouwers nog flink aan de bak. Al vanaf november is het hout verzameld en in de laatste twee weken voor Pasen moet alles tak voor tak met de hand omhoog. Iets wat af en toe wel afzien is met de huidige weersomstandigheden!
 
Waar veel andere paasvuren te kampen hebben met een te nat land om op de rijden heeft Espelo hier geen last van. Door het hoge stuk land is de bodem bij het paasvuur nog kurkdroog. Zorgen over het branden van het paasvuur hebben de bouwers ook niet. De weersvoorspellingen voor Pasen zijn gunstig en de bult is zo groot dat hij altijd wel wil branden.
 
Al 50 jaar wordt er gestreden om de grootste boake van Holten. De winnaar van deze competitie bouwt automatisch ook het grootste paasvuur van Nederland. 4 buurtschappen nemen deel aan deze competitie.
 
Espelo heeft een naam hoog te houden aangezien het in 2012 een immens paasvuur bouwde van maar liefst 45,98 meter hoog. Hiermee werd het 25 jaar oude wereldrecord van 27,87 meter ruimschoots overtroffen.
 
De boake zal zondag 1e paasdag om 21.00 uur ontstoken worden. ’s Middags is er een gezellige middag met o.a. een RC Offroad Race en gezellige muziek met eten en drinken. ’s Avonds zal er om 20.00 uur een lampionoptocht vertrekken vanaf de Bosschool (Raalterweg 44). Deze lampionoptocht zal begeleid worden door de fanfare en iedereen mag hier aan deelnemen. Wanneer de lampionoptocht bij het paasvuur gearriveerd is zal het paasvuur ontstoken worden en zullen vervolgens The Coffeecats hun opwachting maken in de feesttent!

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer