Drink-keten mogen blijven

0

Bezoekers en eigenaren van drinkketen moeten afspraken over gebruik van zo’n gelegenheid op schrift vastleggen. Dat verlangt het college van burgemeester en wethouders van Rijssen – Holten. Het maken van de afspraken is volgens burgemeester Bort Koelewijn een ‘eigen verantwoordelijkheid’ van jongeren die gebruik maken van zo’n drinkkeet, maar het is niet vrijblijvend. De gemeente eist namelijk een afschrift van zo’n overeenkomst. De burgemeester zegt dat het om afspraken gaat over onder meer drankgebruik in de keet, toezicht, openingstijden en veiligheid.

Voor zover bekend bevinden zich in de gemeente Rijssen – Holten veertien drinkketen, veelal op het platteland. Het gemeentebestuur wil ze gedogen vanwege de ‘sociale functie’ van de ontmoetingsplaatsen. Koelewijn: ,,In een van de keten wordt zelfs catechisatie gegeven.” De burgemeester betwijfelt overigens of een drinkkeet op een boerenerf in strijd is met wettelijke regels. ,,Wat is er mis mee? Ik heb vroeger ook wel eens in een schuur op het erf gespeeld”, vergelijkt Koelewijn. Keten in bosgebieden wil de gemeente niet tolereren.

De brandweer heeft dit jaar alle (bekende) drinkketen in de gemeente op veiligheid geïnspecteerd. ,,Daarbij zijn geen gevaarlijke situaties aangetroffen”, aldus Koelewijn. In september ontvangt de raad van het college een voorstel over drinkketen.

Bron: De Stentor – Deventer

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.