De Holterenk met de camera op stap

HOLTEN – De Holterenk doet dit jaar mee met het project: Met de camera op stap.

Dit is een project waarbij wij door jeugdwerkbureau Stap in contact worden gebracht met een school die erg verschillend is van onze eigen school. Dit kan zijn op het gebied van stad/platteland, het geloof, etc.Zij zijn in contact gebracht met basisschool Het Palet in Almelo.

Het Palet is een samenwerkingsschool voor de eerste opvang van nieuwkomers in Nederland. Veel van de kinderen op het Palet zijn nog maar kort in Nederland. Ze zijn afkomstig uit alle delen van de wereld: Polen, Rusland, Afghanistan, China, Thailand, Irak, Verenigde Staten, Peru, Brazilië, Turkije, Somalië, Marokko, Tsjechië, Duitsland, Zwitserland of Pakistan.

Wij zijn op 19 november op bezoek geweest bij basisschool het Palet en op 2 november zijn de kinderen van Het Palet bij ons op de Holterenk geweest.

De kinderen hebben elkaar leren kennen door het stellen van vragen. Deze vragen werden doormiddel van een presentatie beantwoord. De ontmoetingen werden door de kinderen ook gefilmd.

Zo kwamen ze van elkaar te weten waar ze wonen, wat elkaar hobby’s zijn, maar ook wat de verschillen in onderwijs op de twee scholen zijn. We hebben gerechten uit elkaar landen mogen proeven en elkaar leren kennen door middel van samenwerkingsopdrachten. Het was een zeer geslaagde ontmoeting en de kinderen hebben er nieuwe contacten aan over gehouden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.