De Groene Visite in regio Rijssen-Holten zoekt vrijwilligers

0

De Groene Visite is een provinciaal netwerk van vrijwilligers in Overijssel die op bezoek gaan bij dementerende mensen die wonen in een verzorgings- of verpleeghuis. De vrijwilligers gaan niet op pad met lege handen. Ze nemen een thematische natuurkoffer mee die gevuld is met ‘natuur’ uit de eigen omgeving. Bij het zien van mooie natuurfoto’s, het voelen van een kastanje bolster, het ruiken van gedroogd gras of het proeven van rijpe bramen worden zintuigen geprikkeld. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. De Groene Visite is al actief in vijf regio’s in Overijssel en zal binnenkort ook starten in de regio Rijssen-Holten.

Nieuwe regio: Rijssen-Holten
Voor het opstarten van De Groene Visite in de regio Rijssen-Holten zijn Natuur en Milieu Overijssel en Zorgbelang Overijssel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligers brengen naar eigen behoefte één tot vier keer in de maand een bezoek aan dementerende bewoners in een zorginstelling. Ze werken in duo’s en worden begeleid door een coördinator. De coördinator schrijft de zorginstellingen aan en plant de bezoeken. Nieuwe vrijwilligers volgen twee trainingen over natuur, dementie en gesprekstechnieken.

Meer informatie
Heb je interesse of wil je meer informatie over De Groene Visite? Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel, 038-4250960 of [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer