Dames HV Holten komen net te kort tegen Broekland

HOLTEN – Zondag middag stond de wedstrijd tegen Broekland 1 op het programma. Met de wetenschap dat zij uit 5 wedstrijden al 7 punten hadden, leek het vooraf al een lastige pot te worden.

Maar door de winst op Heino vorige week had Holten goede hoop. Holten begonnen goed en eerst leek het gelijk op te gaan. Maar al snel wist Broekland door goede passeer bewegingen en harde afstandschoten van de opbouwers een kleine voorsprong te pakken van 3-7. Door verandering in de  dekking wisten Holten het scoren van Broekland te ontregelen.

Door harde schoten van Jessica Smit  en Karlijn Bekkernens kwam Holten terug en bleef het in de wedstrijd. Na goed samenspel met de cirkel, goede druk vanaf de hoek en beweging van onze opbouwers wist Holten in de 22e minuut zelfs een voorsprong te nemen met 12-11. Het was duidelijk dat Holten niet onderdeed voor  Broekland en dat de punten ook wel eens in Holten zouden kunnen blijven. Beide teams wisten elkaars spel goed te ontregelen met een sterke dekking en uitstekend keepers werk. Na een spannende eerste helft met mooi handbal stond bij rust een 16-16 stand op het scorebord. Waar vooraf niet op punten was gerekend leek nu toch tot de mogelijkheden te behoren.

In de 2e heflt kon Holten echter moeilijk grip krijgen op de linker-opbouwer met haar snelle passeer bewegingen en de scherp afsluitende hoeken.  Hierdoor wist Broekland een voorsprong te pakken van 18-24. Om nog een kans te maken werd het dus tijd voor Holten om te scoren. Dat gebeurde, maar een gelijke stand zat er niet meer in. Broekland hield de overhand.  Na een sportieve, leuke wedstrijd gingen de punten (helaas) mee naar Broekland. De eindstand was 28-33.

Scores: Jessica Smit 10, Karlijn Bekkernens 7, Annemiek Nijland 4, Marjolein Nijland 3, Femke Haverslag 1, Lieke Ebrecht 1, Joyce Kappert 1.

Reacties zijn gesloten.