D1 Mintonette start de kerstvakantie met bevochten winst

0

HOLTEN – De meiden van dames 1 Mintonette trapten hun kerstvakantie af met een inhaalwedstrijd op de laatste vrijdagavond voor Kerst tegen Holyoke. De geïmproviseerde tribune (op elkaar gestapelde banken) in de Rietbergzaal zaten gezellig vol met familie en vrienden, dus genoeg aanmoediging vanaf de zijlijn. De start van de wedstrijd begon voorzichtig aan beide kanten. Al na een paar punten werd duidelijk dat het samenspel aan Holtense heel lekker liep. Dit bracht een enorm zelfvertrouwen waardoor Mintonette al snel de overhand kreeg. Sterke servicerondes aan Holtense kant en mooi gebrachte passes, set-ups en smashes brachten een behoorlijke voorsprong. Dit gaven ze ook niet meer uit handen, de eerste set was vrij gemakkelijk voor Holten (25-10).

Dit gaf goede hoop voor de volgende set maar niets was minder waar. Een totale omslag in het spel was waar te nemen. Niets lukte, er was geen concentratie waardoor veel ballen afketsten. De passes kwamen niet aan waardoor de aanvallen niet van de grond kwamen. Tel daar een aantal zeer sterke services van de Enterse club bij op en het resultaat is daar. Een fors verlies in de tweede set (8-25).

Een gelijke stand in sets en een mentale dreun te verwerken, niet de meest ideale situatie om een derde set te spelen. Zeker bij een vrij jong team kan het mentale aspect een groot verschil maken. Gelukkig groeit dit team nog continue en na de eerste paar ballen bleek dat het in de hoofden van de meiden uit Holten wel goed zat. Geconcentreerd stonden ze in het veld wat zich meteen uitte in sterke services en mooie passes. Er werd een voorsprong opgebouwd van zeven punten maar ook de tegenstander liet zich dit keer niet onbetuigd en vocht voor alles wat ze waard was. Ze kropen langzaam dichterbij en gingen zelfs even voorbij Holten. Gelukkig hield Mintonette het hoofd koel en bleven ze hun eigen spel spelen. Onder luide aanmoediging vanuit het publiek konden ze het spel weer naar zich toetrekken en werd de set winnend afgesloten (25-22).

Het was nu zaak om de wedstrijd uit te spelen en ook de vierde set binnen te slepen. Holten begon deze set erg sterk en liep in korte tijd uit naar een ruime voorsprong van 11 punten. Deze voorsprong gaven ze gedurende de hele set niet meer uit handen. Sterke aanvallen, goede verdediging, over de hele linie werd er goed gespeeld deze set. Een mooie 3-1 winst en een cadeautje van je trainer/coach als afsluiter van de eerste seizoenshelft; de feestdagen kunnen beginnen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.