ChristenUnie trakteert op taart

0

HOLTEN – Het overheidsbesluit om de toeslag voor kleine scholen te handhaven was voor Bert Tijhof en Willemien Riezebos van de ChristenUnie in Rijssen-Holten reden om met taart bij scholen langs te gaan. De OBS Dijkerhoek en OBS Bosschool kregen een taart.

De ChristenUnie heeft zich samen met de SGP ingezet voor het behoud van de toeslag. Zaterdag werd bekend dat de pleidooien succesvol zijn geweest. Ook ChristenUnie Rijssen-Holten had grote zorgen over een advies van de Onderwijsraad om kleine scholen binnen vijf jaar massaal te laten sluiten.

Problemen
Meer dan 2.300 scholen hebben minder dan 145 leerlingen en ontvangen kleinescholentoeslag. De kabinetsplannen zorgden ervoor dat deze scholen in grote financiële problemen zouden komen en gedwongen fusies zouden moeten aangaan. Er is ook vanuit Rijssen-Holten druk uitgeoefend op het kabinet tegen deze plannen. In Rijssen-Holten zijn twee scholen die onder deze categorie vallen.

Taart
Raadslid Willemien Riezebos: “Ik ben zeer blij met dit resultaat, met name voor al die scholen die het betreft. Dit is van groot belang voor het onderwijs en voor de leefbaarheid in onze gemeente. Zeker voor de kernen als Dijkerhoek en Espelo is dit goed nieuws. Dit hadden we nooit kunnen realiseren als we als ChristenUnie geen onderdeel waren van een landelijke partij.”

Bert Tijhof en Willemien Riezebos hebben dinsdag de betreffende scholen gefeliciteerd en hen daarbij namens de ChristenUnie een taart overhandigd. Eerst zijn zij naar Holten geweest, waar de OBS Dijkerhoek op dit moment gebruik maakt van de oude Holterenkschool. In Dijkerhoek wordt een nieuwe school gebouwd. Bert: “Dit was al een heugelijke dag voor de school omdat vanmorgen de eerste steen voor de nieuwbouw is gelegd. Nog even en de school in Dijkerhoek kan weer terug naar haar eigen stek!” Als de school klaar is komt de fractie van de ChristenUnie zeker de nieuwe school bekijken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer