voor Holten, door Holten

Charmaine werkzaam bij ITC

0

HOLTEN – Charmaine van den Berg werkt nu een jaar in het Integraal Therapeutisch Centrum van Rita Beldman.

Ze geeft onder andere Bowentechniek en craniosacraal-therapie behandelingen bij spanningen en diverse lichamelijke klachten. Bowentechniek en cranio-sacraaltherapie zijn te plaatsen onder de moderne holistische manuele natuurgeneeswijzen en gericht op het activeren van het zelfhelende vermogen van ons lichaam.

Beide technieken werken met zeer zachte aanraking om het fasciale weefsel diep te ontspannen. De fascie is het witte bindweefselvlies dat zich in ons hele lichaam bevindt en om onze spieren, botten en organen heen ligt. Dit stevige vlies is in de embryonale fase ontstaan, bestaat uit één geheel en kan informatie opnemen en anticiperen op veranderingen. Na letsel, operatie of (emotionele) spanningen blijven soms verkrampingen in de fascie achter, die klachten kunnen veroorzaken in het omringende weefsel en de organen.

Bij gerichte behandeling kunnen jarenlange "onverklaarbare" pijnen en opgeslagen emoties verminderen of verdwijnen. Kenmerkend is dat er zowel lichamelijk als geestelijk een diepe ontspanning ontstaat en er vaak veel energie vrijkomt. Dit zorgt voor een weldadig gevoel en draagt ook bij tot meer rust en balans in het dagelijks leven. Ze is lid van een beroepsvereniging en veel verzekeringen vergoeden (een deel van) de behandeling.

Voor meer informatie zie de website www.charmainevandenberg.nl of telefoonnummer 06-44346739.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.