C.V. De Fienpreuvers gaan voor nieuw wereldrecord

HOLTEN – Op maandag 8 februari gaat carnavalsvereniging C.V. De Fienpreuvers om 14.30 uur wederom proberen een ludiek wereldrecord te verbeteren. Elk jaar organiseert de ZoMaDiWo een evenement waarbij de inzet is het neerzetten van een nieuw record. Jarenlang werd deze commissie voorgezeten door voorzitter Youri Noorlander. Dit jaar echter zal hij in het middelpunt van de belangstelling staan. Na ludieke records als het wereldrecord polonaise lopen, de speedkroegentocht en de fietspolonaise mag hij zelf vooropgaan als nieuwe Prins carnaval van C.V. De Fienpreuvers. Het mooie is dat zijn goede vriend Arjan Schorfhaar, eveneens lid van de ZoMaDiWo, hem zal bijstaan als Adjudant. Reden temeer voor de commissie om dit jaar alles uit de kast te trekken.

Youri zal dit jaar als Prins Youri de Dominator samen met zijn adjudant Corian regeren over het holtense Keunedarp. De roots van Prins Youri liggen in het ruige zeemans leven. Hij noemt zichzelf dan ook kapitein van Rotterdam tot Paramaribo. Dit was de aanleiding voor de commissie om te gaan voor een wereldrecord waarbij het thema boot centraal staat.

Bij de lokale schipbeek naast de Wippert zal maandagmiddag 8 februari een poging gedaan worden om het wereldrecord bootpolonaise te verbreken. Met maar liefst 111 bootjes zal er een lint gevormd worden van feestvierende carnavalisten die onder begeleidende carnavalsmuziek elkaar vasthoudend in de polonaise houding een afstand gaan afleggen van 11 kilometer, 111 meter, 11 centimeter en 1 mmm. Onderweg zullen de Prins en Adjudant, die beiden zitting nemen in mannenkoor De Korhanen, 11 limericks gaan zingen die gaan over de speciale locatie waar de stoet dan langs komt.

Gezien het feit dat het tegenwoordig al elf graden is tijdens de kerst verwacht de commissie op geen enkele manier problemen met de lage temperatuur. De temperatuur van het water is inmiddels gecheckt en gestegen naar 11 graden. De verwachting is dat op maandag 8 februari lokaal de temperatuur kan oplopen naar 22 graden.

De organisatie heeft contact opgenomen met het Guinness book of records en voor zover bekent is dit een uniek record. Na realisatie zal het record dan ook worden aangemeld en is C.V. De Fienpreuvers wederom een ludiek record rijker.

Reacties zijn gesloten.