Burgemeester tussen Holten en Rijssen

0

HOLTEN – Gisteren passeerde bij de notaris in zijn nieuwe gemeente Rijssen-Holten de koopacte voor zijn huis. Een boerderij in het buitengebied tussen Rijssen en Holten in. "Een keurige CDA-oplossing”, lacht hij.

Daarmee voorkomt hij ‘gedoe’, zoals hij dat in Zwartewaterland heeft gekend. Zijn huis in Dalfsen, waar hij eerder vier jaar wethouder was, raakte maar niet verkocht. Een tijd reed hij op en neer, totdat hij een appartementje in Hasselt kon huren. Veel te klein om de drie inwonende dochters ook te herbergen. In de weekenden werd weer koers Dalfsen gezet.

Totdat RTL4 op televisie het nieuws bracht dat ook de burgemeester van Zwartewaterland op oneigenlijke wijze gebruik maakte van een onkostenvergoeding. Nog dezelfde avond liet hij een persbericht de deur uitgaan om uitleg over zijn situatie te geven. Van fraude was absoluut geen sprake. Hofland had nog nooit van die regeling, overigens door de gemeenteraad goed gekeurd, gebruik gemaakt. Daarmee was de kou uit de lucht. Niet uit zijn appartement in Hasselt overigens, dat geen isolatie kent en waar de wind vrij spel heeft. "We moesten af en toe extra truien aan ons warm houden”, blikt de scheidende burgervader met een glimlach terug. De bewoners werden ‘zeeziek’ van de schuine vloeren. Rijssen-Holten wordt een nieuwe uitdaging. Voor hoelang? Dat zal mede afhangen of Hofland een goede campagneleider zal zijn. Want binnen vijf jaar staat hij op de zeepkist om zijn burgemeesterschap bij de bevolking te bevechten. Zeker en vast.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.