Begin goed voorbereid aan triatlon

HOLTEN – Het lijkt nog ver weg, de Holtense triatlon, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Daarom verzorgt Atletiekvereniging Holten van maart tot half juli op de maandags vanaf 19.00 uur op sportveld Meermanskamp aan de Valkenweg 4 in Holten een triatlontraining.
Onder andere Pim ten Brinke begeleidt deelnemers van de trainingen om straks helemaal klaar te zijn voor de triatlon in Holten. Onder andere Pim ten Brinke begeleidt deelnemers van de trainingen om straks helemaal klaar te zijn voor de triatlon in Holten.

In de maanden voorafgaande van de triatlon is het verstandig voor deelnemers om aan de conditie te werken. Zwemmen, fietsen en afsluitend lopen. Uit ervaring is bekend dat vooral het laatste onderdeel, het lopen, erg kan tegenvallen. Vooral de overgang van fietsen naar lopen is moeilijk.

AV Holten kan daarom hulp bieden bij het overwinnen van die problemen. Door het volgen van trainingen op Meermanskamp en Holterberg hoeft deelname niet op een teleurstelling uit te draaien.

Onder leiding van ervaren trainers en bekende Holtense triatleten zoals, Rob Stegink, Susan Boode, Stefan Paalman, Leo Hoogland, Pim ten Brinke en Meindert Koopman worden alle aspecten van het lopen zoals rekoefeningen, loopscholing, intervaltraining en heuveltraining beoefend.
Er is dit jaar ook de mogelijkheid om op vrijdagavond (vanaf ingang zomertijd) in groepsverband het onderdeel fietsen te trainen onder leiding van Wim Reins.

AV Holten biedt de volgende mogelijkheden: (onder voorbehoud van voldoende deelname):
– Deelname aan de wekelijkse trainingen van maart tot half juli op maandag vanaf 19.00 uur
– Deskundige begeleiding
– Een aanvullend trainingsschema voor de rest van de week
– Advies over alle facetten van deelname aan de Triathlon
– Fietstraining en een aantal wisseltrainingen.

De eenmalige bijdrage bedraagt 49 euro inclusief verzekering.
De eerste twee trainingen zijn gratis om kennis te maken, daarna beslist men om de gehele periode deel te nemen. Voor informatie kan men terecht bij: Gerdien Ophof (secretariaat) telefoon 0548-362500.
(bron de Weekkrant)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer