Afzwemmen zwemvaardigheid 1,2 en 3

HOLTEN – Iedereen kent natuurlijk het zwem ABC. Als je die diploma’s behaald hebt ben je “Zwemveilig”, je bent een echte vriend van het water geworden en je kunt jezelf goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Zwemvaardigheid is een vervolg daarop. Veel oefeningen doe je gekleed. Zo leer je de beginselen om andere mensen te redden, een drijfmiddel te maken, met een flexibeam omgaan, een hoekduik maken, keerpunt maken, vlinderslag, polocrawl enz.

Zaterdag 29 augustus was het dan zover. Er stonden 17 goed geoefende zwemmers klaar om hun diploma te behalen. 10 weken lang hadden ze getraind onder leiding van Sabine Reinaardus, bijgestaan door Marielle Valster en Dian Hofman. Ze waren vol vertrouwen, want het proefzwemmen was goed verlopen.

Als gecommitteerden waren aanwezig Hr. van Weert van het “Nationaal Platform Zwembaden/NRZ” en Hr. ter Harmsel badmeester en zwemonderwijzer.

Mogelijk ondersteunt de browser de weergave van deze afbeelding niet. Onder een stralend zonnetje werden de beproevingen afgewerkt, gadegeslagen door vele ouders, grootouders en bekenden. Op een stevige “aanvaring” na tijdens het rugzwemmen, verliep alles voorspoedig. Na een klein uur zwemmen trokken de gecommitteerden zich terug in de bestuurskamer. Daar werd druk overlegd.

Na twintig minuten kon Sabine Reinaardus de resultaten bekend maken. Iedereen wachtte in spanning af, maar Sabine kon met één simpel zinnetje iedereen geruststellen: alle deelnemers zijn geslaagd! Een fantastisch resultaat, waarvoor hard is gewerkt, sorry gezwommen. De gecommitteerden waren blij verrast met het hoge niveau.

Onder het genot van een glaasje frisdrank en een snoepje werd nog lekker nagepraat en een groepsfoto gemaakt.

Alle 17 deelnemers, namens jullie ouders, grootouders, vrienden en bekenden en natuurlijk “Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld”: VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie behaalde diploma!
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer