4 juli in teken van Internationale Trialhlon

HOLTEN – Dat Holten het meest geliefde triathlondorp van Nederland is blijkt uit de vele inschrijvingen van nationale en internationale triatleten. Voor het eerst is de deelnemerslijst dit jaar boven alle verwachtingen. Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, is zeer positief gestemd. “Landenteams als Australie, Ierland en Canada hebben hun volledige ploeg aangemeld. Dat is nog niet eerder gebeurd. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat Holten dit jaar niet samenvalt met de Franse Grand Prix Triatlon. Deze wedstrijd vindt dit weekend in Duinkerk plaats. Om toch de nodige punten voor de Olympische Spelen te halen kiezen de internationale triatleten binnen Europa voor Holten”, meent Pieters.

Op zaterdag 4 juli is het centrum van Holten compleet omgebouwd tot een professioneel Triathloncircuit. Met grote namen als de Nederlandse Rachel Klamer, momenteel zevende op de wereldranglijst en de Amerikaanse dames Renee Tomlin en Kirsten Kasper wordt deze 31ste editie van de Triathlon Holten een enorme belevenis voor iedereen! Bij de heren zijn Ryan Sisson uit Nieuw Zeeland en de Australiër Peter Kerr de grote favorieten. Beste Nederlander is Jorik van Egdom.

Elk jaar is de Holtense triatlon een fantastisch spektakel. Niet alleen de triatleten genieten van een prachtige landelijke omgeving waar het zwemonderdeel start in de Domelaar, het fietsparcours over de Holterberg voert en de looproute door het centrum van Holten gaat. Ook het publiek weet zich prima te vermaken aan de zijlijn van het parcours en te amuseren met de feestelijke randactiviteiten. Aan de jonge bezoekers van de Triathlon is ook gedacht. Speciaal voor kinderen heeft Stichting Triathlon Holten zaterdag 4 juli een kinderstraat op de Smidsbelt ingericht met verschillende speeltoestellen, een schminkhoek, gratis popcorn en suikerspinnen. Tijdens de wedstrijden op zaterdag kan men terecht op de Sport- en promotiemarkt waar sponsoren hun producten presenteren.
Nadat alle triatleten van de achtste afstand zijn binnengehaald door familie en vrienden barst de After Race Party los met een spetterende muzikale act van Frappant en de allround DJ Mauz.

Starttijden zaterdag 4 juli 2015:

10.30 uur ITU European Premium Triathlon Cup Elite heren
(Start in De Domelaar) Triatleten uit de hele wereld strijden voor hun ranking.

12.15 uur ITU European Junior Cup meisjes
12.40 uur ITU European Junior Cup jongens

13.45 uur ITU European Premium Triathlon Cup Elite dames
(Start in De Domelaar) Triatleten uit de hele wereld strijden voor hun ranking.

14.35 – 15.35 uur Age Group, drie series
(Start in De Domelaar) Triatleten uit Nederland strijden voor het podium in
verschillende leeftijdscategorieën.

16.05 uur Bedrijventeams (individueel & trio)
(Start in De Domelaar) Per team starten drie triatleten tegelijk. Zij zwemmen 750
meter, fietsen 20 kilometer en lopen 5 kilometer.

Vanaf 16.10 uur
Recreantenseries achtste triathlon
Start in het zwembad Twenhaarsveld met het Holtens kampioenschap.
Circa 20.45 uur Binnenhalen van de laatste deelnemer.

21:30 – 01:00 Jupiler Triathlon Holten After party

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Neem dan een kijkje op http://www.triathlonholten.nl en/of volg ons op Twitter (www.twitter.com/triathlonholten) of Facebook (www.facebook.com/triathlonholten).

Reacties zijn gesloten.