25e Klassieker Motorrace op Koningsdag bij MAC

Jubileum editie op Koningsdag
De voorbereidingen voor onze jaarlijkse Klassieker Motorrace op Koningsdag zijn vanzelfsprekend al weer in volle gang, de datum is natuurlijk donderdag 27 april en dat is het al snel. Veel veranderingen zullen er niet zijn in het programma en dus zal de “Beusebergring” weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit maal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging.

Traditie getrouw zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie op volop belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit de ‘Beusebergring’.
Ook voor wat het circuit betreft heeft men geen veranderingen in petto, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Het is immers geen snelheidswedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 7 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamathi. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koningsdag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.

Onder de deelnemers treffen we natuurlijk ook weer enkele MAC- clubleden zoals Gerrit Agterkamp op zijn 50 cc Kreidler. Maar ook de MAC-voorzitter Jan Kampman zal de helm weer opzetten en zijn rondjes meedraaien op de “Beusebergring”. Uiteraard hoopt de organisatie dat zij de clubkleuren hoog weten te houden door zich in de prijzen te rijden.

Om aan deze jubileum editie van het evenement wat extra aandacht te schenken zal er een speciale Parade worden gehouden met bijzondere klassieke racemotoren, zoals o.a. meerdere Norton-Manx(en) en een AJS 7R en wat dacht u van een BMW R51 RS en niet zo maar een. Nee dit is de ex Piet Knijnenburg rensport BMW waarmee in 1946 de TT van Assen is gewonnen, zoiets moet je gezien en gehoord hebben. Ja er wordt nl. ook met deze motoren gereden op de ” Beusebergring”, natuurlijk op Parade-snelheid, maar toch. Onder de deelnemers aan deze Parade treffen we ook de bekend oud-wegracecoureur Theo Bult, hij zal een prachtige Norton-Manx over de “Beusebergring” sturen. Uiteraard is de organisatie nog volop bezig voor dit onderdeel, volg de laatste ontwikkelingen op de MAC-site

Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw
’t Stuurhuus. Zo zullen er weer vele klassieke motoren, brommers, auto’s en vrachtwagens tentoongesteld worden. Maar de ‘topper’ van dit gebeuren zal ongetwijfeld een prachtige 500cc 4 cilinder Honda replica RC 181 zijn. Een racer waar in de zestiger jaren o.a. de legendarische Mike Hailwood mee reed. Deze RC 181 werd door Honda in die jaren in de strijd geworpen om de hegemonie van de MV Agusta te doorbreken. Overigens is dat toen niet geheel gelukt, niet vanwege gebrek aan snelheid maar vooral van wege de wegligging en dan met name bij het uitkomen van de bochten, Hailwood sprak dan ook van “the Camel”.

Ook de kleine Motormarkt zal nog weer van de partij zijn, een aantal vaste kooplui heeft al aangegeven zeker aanwezig te zullen zijn.

Circuit de “Beusebergring” is gelegen in het buitengebied van Holten, met start en finish ter hoogte van Beusebergerweg 37.
Komend vanaf de snelweg A1, afslag 26 richting Holten (N332) daarna borden CIRCUIT volgen.

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis)
We houden u op de hoogte middels: http://www.macdeholterberg.nl

Voor info: http://www.macdeholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.