Zeer geslaagd vriend(innet)je volleybal toernooi Mintonette

0

HOLTEN – Na vorige week het Nieuwjaarstoernooi voor volwassenen was het nu de beurt aan de jeugd voor een toernooitje. Volleybal vereniging Mintonette had zaterdag 14 januari de Rietbergzaal afgehuurd en een aantal heren 1 en dames 1 spelers, plus een ex-speler nu scheidsrechter, vingen de eerste CMV kinderen op. De meesten van hen hadden een vriendje of vriendinnetje meegenomen en er krioelden zo’n 30 kinderen in de zaal in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.

In een echte wirwar van spelers werd gestart met een kleine warming-up. Allemaal een bal en al rennend door de zaal, stuiteren met de bal op de grond. Om het iets leuker te maken, mochten ze proberen de bal bij een ander weg te tikken. Na wat vang en gooi oefeningen werden er groepjes gemaakt. Op vier velden ging iedereen hard oefenen om onderhands (toetsen) en bovenhands de bal te spelen; zelfs de opslag werd fanatiek geoefend. Oefenen maakt dorstig dus werd ranja gedronken om daarna onderling, dus op het eigen niveau, een wedstrijdje te spelen. Zo konden ook de vriendjes en vriendinnetjes ontdekken wat volleybal nou eigenlijk inhoudt.

De volgende activiteit was op één volwassen veld met een mega grote zachte bal te volleyballen. 15 kinderen aan de ene, en 15 kinderen aan de andere kant en dan proberen de bal niet de grond te laten raken. Doordat alle kinderen op één veld bezig waren, kon een tweede grote veld worden opgezet voor het laatste onderdeel van deze middag: het LED & GLOW volleybal in het donker.

Op de 2 velden waren lichtslangen door het net gevlochten wat een erg mooi lichteffect gaf. Alle kinderen kregen een glowstaafje om de pols en er werd gevolleybald met een grote ballon ook gevuld met glowstaafjes. Een erg origineel eind van deze prachtige middag voor de CMV. Iedereen werd bedankt voor hun inzet en met een zakje chips gingen alle kinderen huiswaarts.

Aansluitend was het de beurt aan de oudere jeugd, de meiden en jongens van de A en B plus hun vrienden. Na wat uitleg en oefeningen om ook de niet-volleyballers een kleine basis te geven voor het spelen van de bal, kon gestart worden met wedstrijdjes. In totaal waren er vier teams en werden er wedstrijden gespeeld van 20 minuten. Het ging er erg fanatiek aan toe,de jeugd liet hier zien dat de verenigingsslogan “samen sportief” zeker op hen van toepassing was. Na twee rondes werd er een korte pauze ingelast om te drinken en wat chips te nuttigen.

Na de wedstrijden kreeg ook deze groep als afsluiter een glowstaafje om de pols en gingen de sporthal lampen opnieuw ui ten gloeide het volleybalnet weer prachtig op. Nu speelden we niet met een lichtgevende ballon maar met de grote zachte gekleurde bal met een doorsnede van 1 meter.

Iedereen hielp mee zodat in zeer korte tijd de sporthal opgeruimd was, waarna iedereen werd bedankt en er teruggekeken kan worden op een geweldige middag. Een geslaagd vriend/vriendinnetjes volleybal toernooi!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.