Waerdenborchers maken droom waar

0

HOLTEN – Eergisteren was de uitreiking van de Waerdenborch TOP,  de Talent Ontwikkelings Prijs. Drie leerlingen van De Waerdenborch in Holten en Goor kregen uit handen van juryvoorzitter Arjan Hakkert hun prijs overhandigd. Hiermee kunnen ze (een deel van) hun droom waarmaken.

De Waerdenborch Holten en Goor helpt jong talent graag verder op weg. Ieder jaar reikt zij de Waerdenborch TOP uit en krijgen alle leerlingen een kans om hun droom en ambitie waar te maken. Arjan Hakkert,  juryvoorzitter: ‘Jaarlijks stellen wij €2.500,- beschikbaar aan één of meerdere leerlingen om ze daarbij financieel op weg te helpen. Hiervoor moeten ze wel wat doen, namelijk een goed plan schrijven over hun ambitie, wat ze daarvoor nodig hebben en waarom zij vinden dat zij de prijs verdienen.’ Een jury bestaande uit leerlingen en leraren beoordeelt de plannen en kiest de beste uit.

Van circustalent tot amazone
Dit jaar had een groot aantal leerlingen een plan ingediend en was het voor de jury lastig kiezen. Uiteindelijk zijn er drie leerlingen van zowel De Waerdenborch Holten als Goor gekozen die de geldprijs delen: Geert Postmus (2 vwo), Claudia Krijgsman (2 vwo) en Melanie Essink (6 vwo). Hun dromen en ambities waren zeer uiteenlopend. Zo is Geert circusfanaat en jongleur. Met zijn prijs gaat hij privéles jongleren nemen bij Niels Duinker, één van de bekendste jongleurs van Nederland. Claudia wil daarentegen haar talent voor paardrijden verder ontwikkelen. Met haar pony vormt ze een veelbelovend duo en doet ze onder mee aan de Overijsselse Kampioenschappen. Met het geld koopt ze een professioneel dressuurzadel om verder te komen in de sport. Melanie kan goed filmen en heeft als inzending een korte film gemaakt. Het liefste wil ze regisseur worden en daarvoor start ze na de zomer met de studie Audio en Visuele media in Hilversum. Zij besteedt het geld aan de aankoop van een goede camera.

Originaliteit
Voor de jury is het ieder jaar weer lastig om uit geheel verschillende inzendingen een winnaar te kiezen. Hakkert: ‘De onderwerpen zijn vaak erg divers. De jury blijft het belangrijk vinden dat er bij de plannen van de kandidaten sprake is van een persoonlijke ontwikkeling van talenten. Dat kan bijvoorbeeld door te anticiperen op een gekozen vervolgopleiding of door het uitbouwen van een ‘uit de hand gelopen hobby’. Originaliteit is ook een belangrijk thema voor de jury. Is er al eerder een soortgelijk plan ingediend? Volgen de kandidaten daarmee de uitgestippelde route van een eerdere winnaar of is het een heel goed nieuw idee? Tenslotte laten we ons graag verrassen. Er is zoveel talent onder onze leerlingen!’
Bijlage: foto winnaars vl.n.r. Geert Postmus, Melanie Essink en Claudia Krijgsman

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer