Verkiezingen Provinciale Staten, Waterschap Groot Salland en Waterschap Rijn en IJssel

0

HOLTEN – Op  18 maart 2015 vinden in Nederland voor het eerst op dezelfde dag zowel de verkiezingen voor Provinciale Staten als voor de waterschappen plaats. In de gemeente Rijssen-Holten kan worden gestemd voor de verkiezing van Provinciale Staten van de provincie Overijssel en in het gemeentedeel Holten ook voor de waterschapsverkiezingen van Waterschap Rijn en IJssel en Waterschap Groot Salland.
In het gemeentedeel Rijssen kan niet worden gestemd voor de waterschapsverkiezingen, omdat Waterschap Vechtstromen door een fusie recentelijk (november 2013) al verkiezingen heeft gehouden.

Als u in gebied van Waterschap Vechtstromen woont,  ontvangt daarom één stempas . Hiermee kunt u voor de verkiezing van Provinciale Staten in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen.
Als u in het gebied van Waterschap Groot Salland of Waterschap Rijn en IJssel woont en u bent voor beide verkiezingen kiesgerechtigd, dan ontvangt u 2 stempassen.
Wilt u voor beide verkiezingen uw stem uitbrengen? Neemt u dan beide stempassen mee naar het stemlokaal. Voor de waterschapsverkiezingen kunt u alleen stemmen op de stembureaus in Holten.  
Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht daar te stemmen. Als het u beter past in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Voor deze verkiezingen geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren, dan mag u niet stemmen.
Als u voor beide verkiezingen komt stemmen, dan ontvangt u voor iedere verkiezing een apart stembiljet.

Stemmen met stempas én identiteitsbewijs
Zonder een stempas kunt u uw stem niet uitbrengen.Het is daarom van groot belang dat u de stempas(sen) niet vergeet mee te nemen. Als u uw stempas kwijtraakt, dan kunt u, uiterlijk dinsdag 17 maart 2015, tot 12.00 uur, een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. Als u alsnog uw ‘oude’ stempas terugvindt, dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.
Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezingen geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Waar kunt u stemmen
Op de volgende adressen is een stembureau gevestigd:

    Kulturhus, Smidsbelt 6, Holten
    Diessenplas, Vrijheidslaan 1, Holten    
    Kulturhus Dijkerhoek, Maatmansweg 1, Holten
    Openbare basisschool Holterenk, Slachthuisstraat 1, Holten
    Openbare basisschool Haarschool, ingang Nagelhoutstraat, Holten

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer