Sterke opening rallyseizoen 2012 Holtense rally-equipe

0

HOLTEN – Vrijdag 9 maart j.l vertrok de rally-equipe Jarno Bak en Marco Jansen van Menum richting het Duitse Wolfhagen voor de eerste wedstrijd van het rallyseizoen 2012.

Getracht werd om dit jaar met een nieuwe opgebouwde 16v motor te starten, maar door vertraging van onderdelen van franse leveranciers werd vorige week maandag toch besloten de oude motor weer in te bouwen om dan toch nog één keer te starten met het oude vertrouwde motorblok…  zaterdagmiddag om 13.15 uur mocht er door de heren gestart worden aan de eerste klassementsproef.

Afgesproken was om gelijk vol van start te gaan, wat relateerde in een supersnelle tijd in de eerste boucle, en gelijk een eerste plaats in de groep, in de klasse, en als beste buitenlander, na een hergroepering werd er opmars gemaakt om de 2e boucle te starten, deze verliep perfect, goede lijnen, goede rempunten, en wederom behielden beide heren de 1e plaats in het tussenklassement, met inmiddels meer dan een minuut voorsprong op de rest van de naaste concurrentie, startten Jarno en Marco om iets over vier deze middag aan hun laatste boucle, overleg werd gepleegd en besloten werd om er wederom goed voor te gaan zitten, en de wedstrijd proberen in eer af te sluiten met de bovenste podiumplaats.

“Halverwege de laatste klassementsproef merkte ik dat de auto vermogen verloor, ik wist meteen dat het een stroomprobleem was” verteld Jarno Bak.
Maar weinig kon de heren nog tegenhouden met ruim een minuut voorsprong en wat achteraf bleek een kapotte dynamo te zijn, werd uiteindelijk toch de finish gehaald en de rally verdienstelijk afgesloten met 3 grote bekers Groepsoverwinning, klasseoverwinning en beste buitenlander.  Op deze laatste beker staat ingegraveerd “flying Dutchman”   Waar beide heren erg trots op zijn.

Halverwege april staat de zware westerwaldrallye op de planning, weliswaar dan wel met de nieuwe 40 pk sterkere motor.. momenteel word er hard gewerkt aan de auto om deze dan wel klaar te hebben. Voor meer informatie over het rallyteam, of evt. toekomstige sponsoren wat willen “meedenken” met het team kan men een mailtje sturen naar [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.