Salland Natuurfair

0

Salland – Nog maar een paar dagen en dan vindt alweer de vijftiende editie plaats van de Salland Natuur Fair.

Een fair die de afgelopen jaren al tienduizenden bezoekers heeft mogen ontvangen uit Salland maar ook ver daarbuiten. Je kunt niet anders zeggen dat de Salland Natuur Fair is uitgegroeid tot een waar familiespektakel, er is van alles te beleven.

Vanmorgen om precies 12.00 uur vond de traditionele “landgoed overdracht” plaats met de familie Schoorlemmer, de huidige eigenaren van het landgoed Groot Zwaaftink in Heeten.. Het landgoed is vanaf vandaag “officieel” in handen van de Salland Natuur Fair. Met deze symbolische landgoedoverdracht kan het omtoveren van dit unieke landgoed tot het grootste natuurevenement van Nederland beginnen.
En er moet ontzettend veel gebeuren. Aanstaande zondag 8 september, worden er namelijk weer duizenden bezoekers uit Salland maar ook ver daarbuiten verwacht.. Hier gaat dan ook een hele voorbereiding aan vooraf. Gelukkig hebben bestaat er een vast team aan vrijwilligers die zich met man en macht inzetten om het terrein zo natuurlijk mogelijk te laten ogen.

Met maar liefst 150 verschillende deelnemers beloofd ook deze speciale jubileumeditie heel bijzonder te worden. Naast de grotere natuurorganisaties, boerenlandwinkels, oude ambachten maar ook kleinere natuur gerelateerde verenigingen is de organisatie bijzonder trots op de tientallen diersoorten die zij op de fair mogen ontvangen.

Bijzondere diersoorten in de beestenbus!
Ooit gehoord van een Alpaca? Of oog in oog gestaan met een Ierse Wolfshond? Op 8 september mogen wij tientallen diersoorten met hun baasjes verwelkomen. Ezels, geiten, ganzen, schapen, konijnen, kippen, cavia’s, paarden en pony’s of diverse hondenrassen, je vindt ze allemaal!
Spectaculair is de komst van Ouwehands beestenbus. Een bus vol met plezier, kennis en wetenswaardigheden van niet alledaagse diersoorten! Stap aan boord en kom voelen, ruiken en beleven!

Duurzaamheid en oude ambachten
Naast natuureducatie richt de Salland Natuur Fair zich dit jaar extra op duurzaamheid. Met een plein vol met duurzame bedrijven en stichtingen met o.a. zonne-energie, windenergie of groene stroom, denken wij aan de groene toekomst.
Ook de oude Sallandse geschiedenis komt op 8 september weer tot leven. Diverse oude ambachten demonstreren hun vak. Bijzonder dit jaar is de komst van Landbouwmuseum de Laarman. Zij laten het oude proces zien van het hooien. De vorkjesschudder en de sleephark zullen op volle toeren draaien. Ook een optreden van de Sallandse Folklore gaat u niet voorbij.

Met extra aandacht voor kinderen
Kinderen staan bij ons op nummer één. Zij hebben immers onze toekomst en onze natuur en landschap in handen. Daarom organiseren wij speciaal voor hen diverse gratis workshops en activiteiten. Ontdek het leven onder water of timmer je eigen nestkast. Volg een workshop natuurverhalen of maak je eigen insectenhotel. Proef je eigen gemaakte jam op je vers gebakken broodje of maak een ritje op paard of pony! Het wordt zeker een onvergetelijke ervaring!

Het volledige programma is te vinden op onze website:
http://www.sallandnatuurfair.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.