Rob Steegink volbrengt Iron Man Lanzarote

0

HOLTEN/LANZAROTE – Rob Steegink heeft de Iron Man Triathlon op Lanzarote volbracht.

Deze afstand gaat over 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km hardlopen. Deze triathlon geldt als één van de zwaarste triathlons ter wereld over de hele afstand. Het zwemonderdeel ging de Holtenaar goed af. Steegink kwam direct achter de absolute top op de 14de plaats uit het water. Rob hoefde op het zwemonderdeel maar 2 minuut 36 toe te geven op de snelste zwemmer en de latere winnaar van de triathlon Eneko Llanos. Tijdens het fietsonderdeel wist Rob zich goed te handhaven in de top 16 van het totale deelnemersveld.

Na het wisselpunt van het fietsen naar het lopen had Rob een achterstand opgelopen van een dikke 20 minuten van de toppers. Dit is maar een kleine marge in een hele triathlon. Rob ging in de eerste 10 kilometer tijdens het lopen goed van start. Daarna ging het snel achteruit met de talentvolle Steegink die pas in zijn 6de hele triathlon is gestart.

“Mijn knie begon op de spelen, een kleine blessure opgelopen tijdens een training in de afgelopen weken daar kwam later nog kramp bij en dan weet je dat je een probleem hebt. Er was weinig wind dus werd het tijdens het lopen erg warm“.

Het werd voor Steegink al snel een hele klus om te gaan finishen. Steegink wilde niet opgeven en kwam in 10 uur en 35 minuten over de finish. “Mijn marathon was niet goed genoeg, ik weet dat ik een 3 uur 18 minuten in de benen heb maar het werden hier maar liefst

4 uur en 25 minuten“ aldus Rob Steegink. Steegink weet maar al te goed dat tijdens een wedstrijd als deze gewoon alles moet kloppen. “Als alles klopt kan ik met de top meekomen dat heb al bewezen tijdens een Iron Man in Zuid Afrika waar ik al eens 11de werd“.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.