Richard Murray en Klamer winnen 33e editie van de Triathlon Holten

1

Rachel Klamer heeft haar favorietenrol bij de elite dames met verve vervuld. Met overmacht schreef de Beuningse de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op haar naam. Met haar tijd van 01:01:24 was Klamer de Russische Anastasia Abrosimova en Australische Tamsyn Moana-Veale te snel af. Voor Klamer is het haar vijfde zege in Holten.

Vanaf het eerste moment greep Klamer de leiding in de wedstrijd. Klamer zat als eerste op de fiets en wist meteen een gat te slaan met de concurrentie. Alleen de Russin Ekaterina Matiukh wist te volgen. Ook bij de wissel van het fietsen naar het lopen was Klamer de eerste die door kwam. Tijdens het looponderdeel wist Klamer haar voorsprong uit te breiden om zo comfortabel naar de eindzege te lopen.

‘’Dit was een van de zwaarste wedstrijden die ik in Holten heb gelopen’’, kwam de zege van Klamer moeizamer tot stand dan deed vermoeden. ‘’Ik heb geprobeerd om vanaf het begin keihard te gaan. Als het mis zou gaan dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Maar het was afzien vandaag.’’

Uitslagen:
1) Rachel Klamer (Nederland): 01:01:24
2) Anastasia Abrosimova (Rusland): 01:01:58
3) Tamsyn Moana-Veale (Australië): 01:02:58

Bij de elite mannen wist de Zuid-Afrikaan Richard Murray de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup op zijn naam te schrijven. In een tijd van 00:54:31 kwam hij als eerste over de finish. De Brit Ben Dijkstra en de Amerikaan Matthew Mcelroy complementeerden het podium. Voor Murray is het zijn eerste zege in Holten. Snelste Nederlander was Jorik van Egdom. Zijn tijd van 00:55:18 bleek goed voor een twaalfde plaats.

‘’Ik ben ontzettend blij met mijn prestatie’’, aldus een goedlachse Murray. ‘’Vooral omdat ik in 2010 niet finishte. Het was toen dertig graden. Na het zwemmen voelde ik mij toen heel slecht waardoor ik bij het fietsen op de Holterberg af moest stappen. Dit is wel een revanche.’’

Uitslagen:
1) Richard Murray (Zuid-Afrika): 00:54:32
2) Ben Dijkstra (Groot-Brittannië): 00:54:39
3) Matthew Mcelroy (Verenigde Staten): 00:54:40

Jonge Deense wint ETU Junioren Dames
De Deense Sif Bendix Madsen is de grote winnaar van ETU Sprint Triathlon Junioren dames. Madsen zwom meteen aan kop en kwam als eerste de Domelaar uit. Deze positie kon ze tot aan de finish vasthouden. Knappe prestatie voor een 15-jarige die dit jaar net is overgestapt van ETU jeugd naar ETU junioren. En dan ook nog meteen een eerste podiumplek pakken. “Het ging geweldig!”, reageert ze stralend. “Ik ben niet zo’n goede zwemmer, maar dat ging juist heel goed.” Hoewel ze de ervaren oudere triatleten met gemak achter zich weet te laten is er toch nog een klein angstig momentje met de Britse Erin Wallace. “Ik zag haar bij het loopgedeelte steeds dichterbij komen. Gelukkig was ik net iets sneller.” Ook al vond ze het een pittige race en viel ze uitgeput neer na de finish, de kleine Madsen kijkt meer dan tevreden terug op haar eerste race in Holten.

Uitslagen:
1) SibBendix Madsen (DK): 01:02:46
2) Erin Wallace (GBR): 01:03:06
3) Laura Swannet (BEL): 01:03:27

Australier snelste triatleet ETU Junioren Heren
Ondanks de slechte start bij het zwemonderdeel wist Callum Mcclusky uit Australië toch de eerste plek te pakken op het podium. De 19-jarige Mcclusky lag ver achter op zijn tegenstanders in de Domelaar maar wist een forse inhaalslag te maken tijdens het fiets- en looponderdeel. “Vorige week ben ik gevallen en heb sindsdien niet gezwommen. Normaliter ben ik een gemiddelde zwemmer die goed meekomt”, legt de Australiër uit. “Maar onderweg heb ik hard gepusht en heel wat collega’s gepasseerd.” Fransman Felix Forissier, die tweede is geworden, zat 10 seconden achter de Aussie. Ondanks dat hij een een goed zwem achter de rug had lukte het hem niet om Mcclusky voorbij te komen. “Het was echt zwaar. Ook de steile weg omhoog had ik niet zo steil verwacht. Maar ik ben tevreden met de uitslag”, aldus de 18-jarige Fransman. Beide heren streden voor de eerste keer in Holten. Dat geldt niet voor de derde winnaar Cameron Harris (GBR). Drie keer eerder wist hij de Domelaar, de Motieweg en het vals plat loopparcours te trotseren.

Uitslagen:
1) Callum Mcclusky (AUS): 00:57:09
2) Felix Forissier (FR): 00:57:17
3) Cameron Harris (GBR): 00:57:21

1 reactie
  1. Harmien Manenschijn
    Harmien Manenschijn zegt

    Toppers !!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer