Regenboogvlag gehesen bij de Waerdenborch

1

“Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook”, is het gedeelde uitgangspunt van D66 en de Waerdenborch. Directeur vmbo Jeroen de Ruiter hees samen met leerlingen Mike Verhoef (12) en Lizzy de Fretes (11) van HV1K de speciale regenboogvlag. Op de vraag of de leerlingen het een goed idee vinden om de vlag te hijsen zei een van hen: “Ja zeker! Want het is belangrijk dat je jezelf kunt zijn. En op de Waerdenborch kan dat!”.

Regenboogvlag
“De regenboogvlag symboliseert dit”, licht Herman Klein Velderman, raadslid van D66 Rijssen-Holten toe. Ruimte en kansen krijgen om het beste uit jezelf en anderen te halen. Dat is waar D66 voor staat. Voor gelijke kansen voor iedereen; ongeacht leeftijd, achtergrond, herkomst, geslacht, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leefvorm of huidskleur. Pas bij gelijke kansen ontstaan de omstandigheden om het beste uit jezelf te halen. ”Iedereen moet vrij zijn om zichtbaar zichzelf te kunnen zijn”, benadrukt ook Jeroen de Ruiter, directeur vmbo van de Waerdenborch.

Het hele jaar door
De Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap geldt natuurlijk het hele jaar. Klein Velderman: “We maken afspraken met elkaar over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. We hebben allemaal een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT’s te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft zetten wij ons samen in”. In Rijssen-Holten is nog niet eerder deze vlag gehesen. Klein Velderman: “Super dat de Waerdenborch hiermee een goed voorbeeld wil geven!”.

1 reactie
  1. Mathijs Tijhof
    Mathijs Tijhof zegt

    Jeuh staat de pot met goud er ook? ?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer