Rachel Klamer: Ultieme uitdaging is presteren op de Spelen

0

HOLTEN – Rachel Klamer uit Denekamp is één van de twee Nederlandse dames die op 4 augustus aan de start staat van de triathlon tijdens de Olympische Spelen in Londen. De Triathlon Holten is de laatste wedstrijd waar ze aan deelneemt, voordat ze naar Londen vertrekt.

De triatlete heeft er zin in: “Een goede prestatie neerzetten op de spelen, dat is mijn ultieme uitdaging. De wedstrijd in Holten is daarvoor een fantastische voorbereiding”. In Holten wordt duidelijk hoe ze in het deelnemersveld ligt. Vorig jaar won ze er nog de Premium Cup Dames. Na een bijna-valpartij op de fiets, wist ze tijdens het looponderdeel haar voorsprong flink uit te breiden. Ze eindigde voor de Tjechische triatlete Radka Voickova en Kerry Lang uit Groot-Brittannië.

Dit jaar gaat ze er weer tegenaan. “Ik doe altijd graag aan de Triathlon Holten mee. Bijzonder is dat ik dit jaar met het vliegtuig naar deze thuiswedstrijd moest. Ik kom net terug uit Frankrijk. Als sporter reis ik de hele wereld rond en daar geniet ik ontzettend van. En zolang ik geniet, zijn mijn prestaties ook goed.”

John Hellemans, bondscoach van de Nederlandse Triathlon Bond, is zichtbaar trots op Rachel. “Ik heb haar zien groeien van een onzeker meisje dat niet zeker wist of de triathlon wel voor haar was weggelegd, naar een goede atlete die lekker bezig is met haar sport en daar ook veel plezier aan beleeft.”

Klamer start op 7 juli om 11.00 uur in de Domelaar. De finish van de Premium European Continental CUP dames wordt verwacht om 12.45 uur. De heren starten om 13.45 uur en finishen ongeveer om 15.30 uur.

Rachel Klamer wordt gesponsord door Reggefiber, het Rijssense bedrjif dat een open glasvezelnetwerk in Nederland aanlegt. Tevens is Reggefiber een van de co-sponsoren van De Triathlon Holten.

De Triathlon Holten gaat vrijdag 6 juli officieel van start. Om 20.00 uur begint de Zilveren Kruis Achmea kinder run-bike-run. Een uur later gaat de Weekkrant.nl Zwemloop van start. Zaterdag 7 juli staan de elite en recreanten aan de start van de achtste en kwart triathlon en de Olympic Distance.

Vrijdag 6 juli:
Officiële openingsfeest
Zilveren Kruis Achmea kinder run-bike-run en deWeekkrant.nl Zwemloop.

Zaterdag 7 juli:
Premium European Continental CUP & Junior CUP
Olympic Distance Triathlon
1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)
Triathlon after race party

Twitter en Facebook
Triathlon Holten op Twitter: http://www.twitter.com/triathlonholten
Triathlon Holten op Facebook: http://www.facebook.com/triathlonholten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.