voor Holten, door Holten

Prinses Maxima naar Holten

2

HOLTEN / DEN HAAG – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt dinsdagochtend 14 april scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten in het kader van ‘meisjes en techniek’.

Zij maakt de voorlichting mee die bedoeld is om meer meisjes te laten kiezen voor een bètatechnische richting. Dr. R.H.A. Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is eveneens aanwezig.
   
De voorlichting bestaat uit een presentatie voor en door vmbo-meisjes over de doorstroom naar een technische vervolgopleiding. Ook zijn er speeddates tussen havo/vwo-meisjes en vrouwelijke technische professionals. De leerlingen doen die dag mee aan proefjes in het kader van Girlsday, waarbij bedrijven meisjes laten kennismaken met techniek.
Daarnaast spreken CEO’s over de rol die bedrijven kunnen spelen bij het voorlichten van meisjes.
   
Relatief weinig meisjes kiezen in Nederland voor een N(natuurwetenschappelijk)-profiel of technische (vervolg)opleiding. Volgens Platform Bèta Techniek komt dit onder andere doordat meisjes een onjuist of onvolledig beeld hebben van technische studies en beroepen.

  • Stinkbommeeeee

    Chill stinkbommen halen.

  • Stinkbommeeeee

    Chill stinkbommen halen.