Oud winnaars terug in Holten

0

Alle startseries van de 24ste editie van de Triathlon Holten overvol

Holten – Met een wachtlijst voor nagenoeg alle series gaat de24ste editie van de Triathlon Holten aanstaande zaterdag van start. De wedstrijd heeft over belangstelling niet te klagen. Veel atleten zullen dit jaar al aan de start verschijnen om alvast aan de organisatie, parkoers en de geweldige sfeer van de Triathlon Holten te proeven.

De junioren zullen aanstaande zaterdag om 12.15 uur als eersten starten in de nieuwe zwemgelegenheid “De Domelaar”.

Vervolgens komen de Elite dames en heren aan de beurt. Aan deze categorie nemen maar liefst 22 nationaliteiten deel. Onder de deelnemers ook de op de resp. eerste en derde plaats in de Europese ranglijsten staande Oleysia Prystayko (Ukraïne) en Radka Vodickova. Laatstgenoemde was in 2007 tweede in Holten.

Een andere topper die zaterdag aan de start zal verschijnen is Joelle Franzmann. Franzmann staat op dit moment 26ste in de ITU Ranking en zal waarschijnlijk in Beijing verstek moeten laten gaan, omdat Anja Dittmer, Ricarda Lisk (winnares Triathlon Holten 2004) en Christiane Pilz door de Duitse triathlonbond zijn genomineerd.

Ook Birgit Berk staat op de deelnemerslijst. Berk is afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen op het NK in Steijn geworden en Hoogzaad is door de NTB voorgedragen voor de Olympische Spelen.

Bij de heren staan ook vele toppers op de deelnemerslijsten, waaronder Dmitriy Gaag, winnaar van de Triathlon Holten 2003, en Martin Krnavek, winnaar van de Triathlon Holten 1999.

Een andere topper is Martin van Barneveld. Van Barneveld is derde geworden op het WK Junioren onder de 23.

Ook Sander Berk, op dit moment middenin zware trainingsweken voor de Olympische Spelen, zal zaterdag aan de start verschijnen. Berk is, net zoals zijn zus, afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden. 

Voor de eerste tien dames en heren is een totaal prijzengeld van meer dan 27.500 beschikbaar.

Daarnaast is er een geldbedrag voor de snelste tijd op elk van de drie onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen.

De ‘Vrienden van de Triathlon Holten’ hebben een extra prijs van € 250,00 beschikbaar gesteld voor de eerste Nederland (zowel bij de mannen als de vrouwen) die de finish op ’t Smidsbelt bereikt in de Elite categorie. 

Na de eerdergenoemde categorieën gaan ook de Nationale senioren, Masters, Sponsorteams en de deelnemers aan de kwart en achtste triatlon van start. De jeugd van Holten heeft op vrijdagavond al een kampioenschap in de vorm van een Kinder Run-Bike-Run. De Run-Bike-Run wordt gevolgd door de Zwemloop. De deelnemers beginnen met 500 meter zwemmen in Recreatiebad Twenhaarsveld. Daarna zullen ze op weg gaan voor ca. 5 km hardlopen, waarna wordt gefinisht op ‘t Smidsbelt. 

De vrijdagavond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van de partyband Roofgarden.

Ook op zaterdag biedt de Stichting Triathlon Holten naast het sportieve onderdeel veel ander vermaak. De gehele middag kan men rondlopen op de sport- en promotiemarkt, de bekende Kinderstraat zal weer worden opgebouwd en ’s avonds kan er tijdens de After Race Party genoten worden van muziek van de band The Coronas en Monique Smit. Voor alle evenementen geldt dat de toegang gratis is. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.