voor Holten, door Holten

Open Holtens kampioenschap zeevissen 2008

0

Holten – Zaterdag 14 juni 2008 was het dan zover.
De eerste Open Holtense Kampioenschappen Zeevissen 2008 gingen van start.
Dankzij het zwaarwichtige duo Geert Soer (Soerco) en Nico Leeftink (Dikke H…) zijn deze serieuze kampioenschappen in de toekomst een verplicht nummer voor iedere Holtenaar.

Het vertrek was zaterdagochtend om 02.00 uur!!! bij Bierlokal am Bahnhof.Een bijna onmogelijk tijdstip, vooral na de grandioze overwinning van Nederland op het EK.
Veel deelnemers kwamen dan ook oranjegetint en nog onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen in de bus.
Om 04.30 uur waren allen aangekomen in Den Helder, en gingen vol enthousiasme aan boord. Nadat een ieder geprobeerd had een zeehengel op te tuigen, dook menigeen onder in het schip richting koffie. Al voor dat we de haven uit waren, werd er al meer bier gedronken dan koffie, een onverstandige keuze, zo later bleek…

Nadat ze op zee waren, zagen we toch menig oranje-supporter geel en groen uitslaan.
Dat een ieder zo fanatiek zou worden, had men niet verwacht. Bij de eerste tonen van de scheepstoeter mocht er gevist worden. De grote cup stond voor op de boeg, en bijna iedereen ging voor die cup met de grote oren. Het was Balgtuz die de eerste vis ving, en lange tijd leek het er op dat hij de enige was die wat zou vangen. Of hij dacht al kampioen te zijn, of dat er andere oorzaken waren is ons niet bekend, maar halfweg de dag is hij ingeslapen op het dek.
Na enkele uren werd er volop gevangen, en was het een strijd tussen echte mannen. Wie werd de beste visser onder de oud-prinsen, wie werd de beste veteraan, en welk clubje had echte stoere mannen in  z’n gelederen? Allemaal vragen die het eind van de dag bekend waren. Onder de zeer strenge leiding van de beste adjudant aller tijden Henk Jan Veldhuis, was de winnaar bekend.

Winnaar 2008 is Tinus Aanstoot. Met grote overmacht ving hij de meeste vissen, gevolgd door Oud Prins Erik de Miene, die dan ook de beste visser is onder de oud-prinsen van CV De Fienpreuvers was. Helaas was oud-prins Beukenoot gediskwalificeerd omdat hij tussentijds de vissen aan het voeren was met overtollig ballast.
De derde plaats is voor Yke te Keer, die wederom aantoonde goed met zijn hengel te kunnen omgaan.
Een zeer geslaagde dag, en alle lof voor de organisatoren Geert en Nico.   

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.