Nostalgisch motorsport-gebeuren te Holten

0

HOLTEN – De traditionele Klassiekerraces te Holten op Koninginnedag zullen ook dit jaar weer plaats vinden en wel op donderdag 30 april a.s. Het zal dan al weer de 17e editie zijn van dit evenement en organisator Motor -en Automobielclub “de Holterberg” hoopt er ook dit jaar weer, in samenwerking met de Historische Motorsport Vereniging, een mooie dag van te maken. Het prachtige stratencircuit “de Beusebergring”, met een lengte van plm. 1700 m, is bij rijders en publiek bijzonder in trek.

Niet alleen uit eigen land, maar ook uit Duitsland en België worden deelnemers verwacht.

Bij een Regelmatigheidswedstrijd voor Historische en Klassieke Wegracemotoren, want zo heet het evenement officieel, gaat het niet om de topsnelheden maar om regelmaat in de ronde tijden, hetgeen niet inhoud dat de deelnemers niet van opschieten weten. En alleen al het geluid van een Norton, BSA, Matchless, MV Agusta, Aermacchi en niet te vergeten de Sparta, NSU, Eijsink en de

50cc Van Veen Kreidlers en Jamathi’s zal de ware liefhebbers als muziek in de oren klinken.

Uiteraard is het rennerskwartier vrij toegankelijk voor het publiek zodat men de vaak fraai gerestaureerde racers van weleer ook van dichtbij kan bewonderen. Verder zal er rond het centraal binnen het circuit gelegen clubgebouw van MAC “de Holterberg” ’t Stuurhuus, een klassieke motoren- en onderdelenmarkt worden gehouden en zullen er klassieke auto’s en motoren tentoon- gesteld worden. Ook het Classic Motorcycle Demo Team zal hier zijn opwachting maken met hun prachtige oud GP-racers en/of replica’s hiervan, natuurlijk rijden zij ook een demo.

De training vindt plaats vanaf 10.00 uur en de wedstrijden beginnen om 13.00 uur, de toegangsprijs bedraagt € 4,00, jeugd t/m 14 jaar € 1,50, kinderen t/m 8 jaar gratis.

Voor meer info zie http://www.macdeholterberg.nl

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer