Mark Muller slaat dubbelslag op Olympische afstand

0

Mark Muller wist tijdens de 34e editie van de Triathlon Holten de Olympic Distance op zijn naam te schrijven. Dat deed de triatleet op overtuigende wijze. Met zijn tijd van 02:08:36 bleef hij de concurrentie ruim voor. Door zijn overwinning van het algehele klassement wist Muller zich tevens tot Holtens kampioen te kronen.

In de derde en laatste startserie van de Olympische afstand greep Muller vrijwel meteen de leiding. De Holtenaar was de eerste die het water van de Domelaar verruilde voor de fiets en kwam daarnaast ook als eerste uit de wissel fietsen/lopen. Ondanks de opgebouwde voorsprong legde Muller het loopparcours in stevig tempo af om na ruim twee uur te finishen. Dat deed hij onder applausbegeleiding. De beide titels waren op dat moment immers een zekerheid.

,,Het was geen makkelijke race’’, vertelt Muller. ,,Dat is de triathlon van Holten: dan wil je alles geven. Ik ben ook niet rustiger aan gaan doen omdat ik wist dat ik een voorsprong had. Dan weet je dat je het zwaar gaat krijgen.’’

De titel van 2018 is voor Muller de derde opeenvolgende wat betreft het Holtens kampioenschap op de Olympic Distance. Muller:,,Ik mag de beker dus houden. Volgend jaar kan ik de Holtense titel alleen niet verdedigen. Ik verhuis binnenkort naar Deventer en ben dan geen Holtenaar meer. Het is voorlopig dus mijn laatste Holtens kampioenschap. Dit is daarom een mooie afsluiting.’’

Cindy Brussé mocht zich op de Olympic Distance de snelste vrouw noemen. De Aaltense bleef met haar tijd van 02:28:22 runner-up Jorinde van der Laan acht minuten voor. Janine Swaak wist bij de vrouwen het brons te bemachtigen.

Britt le Fevre mag zich daarnaast een jaar lang de snelste Holtenaar op de Olympic Distance noemen. Le Fevre finishte uiteindelijk in een tijd van 02:49:48. In de strijd om het Holtens kampioenschap bleef zij Leonie Bouwmeester daarmee vijf minuten voor. Wendy Coster-Haas bemachtigde een derde plaats in het lokale kampioenschap.

Uitslag Olympic Distance recreanten mannen
1. Mark Muller – Holten – 02:08:36
2. Pascal Dankelman – Ommen – 02:16:40
3. Mathijs van Ark – Groningen – 02:16:50

Uitslag Holtens kampioenschap Olympic Distance recreanten mannen
1. Mark Muller – 02:08:36
2. Jessie Muller – 02:20:03
3. Andy de Jong – 02:25:49

Uitslag Olympic Distance recreanten vrouwen
1. Cindy Brussé – Aalten – 02:28:22
2. Jorinde van der Laan – Groningen – 02:36:48
3. Janine Swaak – Enschede – 02:38:27

Uitslag Holtens kampioenschap Olympic Distance recreanten vrouwen
1. Britt le Fevre – 02:49:48
2. Leonie Bouwmeester – 02:54:49
3. Wendy Coster-Haas – 02:59:17

Marco Muller en Susan Boode tweemaal de snelste op achtste
Marco Muller wist op de achtste bij de mannen twee prijzen in de wacht te slepen. De Holtenaar schreef het algehele klassement op zijn naam en kroonde zich daardoor ook Holtens kampioen. Ook de Holtense Susan Boode sloeg een dubbelslag door als snelste vrouw het plaatselijk kampioenschap op haar naam te schrijven.

Marco Muller geeft aan dit jaar eindelijk eens kunnen hebben genieten van de triathlon. Alle onderdelen verliepen prima, geeft hij aan na de prijsuitreiking. “Ik was snel uit het water. Fietsen ging wonderbaarlijk lekker. Daar haalde ik al voorsprong. Wel had ik Glenn vlak achter me. Ook het lopen ging goed. Ik heb eindelijk eens om me heen kunnen kijken. Dan zie je pas hoeveel feestende mensen er langs het parcours staan. Andere jaren heb ik mezelf daar nooit de tijd voor gegeven.”

Muller wist uiteindelijk een winnende tijd neer te zetten van 01:05:44. Daarmee volgde hij het voorbeeld van broer Mark Muller, die eerder op de dag de olympic distance al had gewonnen. Op de achtste eindigde Glenn ten Berge zowel in het algehele klassement als in de strijd om het Holtens kampioenschap op een tweede plaats. Met zijn tijd van 01:06:49 was hij uiteindelijk een minuut langzamer dan Muller. De Rijssense Pim Bakker maakte het podium compleet. Dat deed Stefan Pekkeriet in de strijd om het Holtens kampioenschap.

Evenals Marco Muller wist ook de Holtense Susan Boode zowel het algehele klassement als het plaatselijke kampioenschap op haar naam te schrijven. Met haar tijd van 01:23:16 bleef Boode de Holtense Anja Beldman (01:26:18) voor. Nienke Ensink, eveneens afkomstig uit Holten, wist het brons te veroveren.

,,Het ging goed ondanks een paar hindernissen’’, vertelt winnares Boode. ,,Vlak voor de start had ik namelijk nog een lekke band. Gelukkig kon ik wiel overzetten van iemand anders. En tweeëneenhalve week heb ik een gekneusde rib opgelopen. Ik heb veel pijnstillers genomen en had er daardoor gelukkig geen last van. Het was dus even stressen vandaag. Maar ik heb al eerder het Holtens kampioenschap gewonnen en kon dus wel uit ervaring putten.’’

Uitslag achtste recreanten mannen
1. Marco Muller – Holten – 01:05:44
2. Glenn ten Berge – Holten – 01:06:49
3. Pim Bakker- Rijssen – 01:11:09

Uitslag Holtens kampioenschap achtste recreanten mannen
1. Marco Muller – 01:05:44
2. Glenn ten Berge – 01:06:49
3. Stefan Pekkeriet – 01:11:33

Uitslag achtste recreanten en Holtens kampioenschap vrouwen
1. Susan Boode – Holten – 01:23:16
2. Anja Beldman – Holten – 01:26:18
3. Nienke Ensink – Holten – 01:26:18

Rudi Jansen winnaar Koers Oost Bedrijven Triathlon individuele deelnemers
Rudi Jansen is met 1:11:24 de snelste triatleet van de individuele bedrijven serie. Jansen kwam samen met André Aanstoot, die tweede werd, en Robert Schreurs uit voor Totaal Bike Bloemendal. Hiermee is de Rijssense rijwielzaak het beste vertegenwoordigt.

Een derde podiumplek was er voor Scott Hentzepeter van Foodnote uit Westerhaar.

Maar liefst 120 deelnemers van veertig bedrijven uit Holten en omgeving profileerden zich zaterdagmiddag op de Olympische afstand. Met name personeel van sponsoren liet onvermoeid haar sportieve kant zien. Een stimulans voor andere collega’s én bedrijven want ieder jaar groeit de animo voor deze serie.

Aveco de Bondt wint Trio Bedrijventeams
Een Holtense overwinning bij de Trio Bedrijventeams. Aveco de Bondt mag de trofee mee naar ‘huis’ nemen. De drie teamgenoten Linda Klein, Richard Langenhof en Jan Nijkamp boekten gezamenlijk de beste tijd. Als tweede is Djopzz uit Zwolle zeker van een podiumplek. Witteveen + Bos verscheen met maar liefst vier teams aan de start. Het eerste team bestaande uit Joost Lansink, Pieter Feij en Rubert Boer was de rest van de collega’s te snel af.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.