voor Holten, door Holten

Leerlingen Waerdenborch winnen wedstrijd Waterschap Rijn & IJssel

0

HOLTEN – Zes vwo-leerlingen van de Waerdenborch zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd ‘Spuw je ideeën’ van Water van het Waterschap Rijn & IJssel.

Zij ontwierpen een waterspuwer voor het Gelredome en Burgers’ Zoo. Met € 1.500,- als prijs mogen ze het ontwerp ook daadwerkelijk laten maken in overleg met Burgers’Zoo.

De Waerdenborch pakte de wedstrijd op als projectopdracht voor het vak Onderzoek&Ontwerpen. Henk Kloosterboer, docent Onderzoek&Ontwerpen: “Het was een leerzaam project voor de leerlingen omdat het ontwerp enerzijds functioneel moet zijn, anderzijds werd ook duidelijk creativiteit van ze gevraagd.”

Uit alle 165 inzendingen zijn twee ontwerpen van de Waerdenborch  de winnaars. Silla Koops, Madelief Uijen en Irma Coster wonnen de publieksprijs met hun waterspuwer bij het Gelredrome. Laura van der Neut, Gerdy Ulfman en Thijs van Haar gingen er met de hoofdprijs vandoor met hun waterspuwer voor Burgers’Zoo. Met een cheque van € 1.500,-  mogen ze het model laten maken in overleg met Burgers’Zoo. Thijs: “Wij waren verrast toen we hoorden dat wij gewonnen hadden. Maar ons ontwerp past goed bij Burgers’ Zoo. Het is een kleurrijk ontwerp dat iedereen aanspreekt en het opgevangen water wordt optimaal gebruikt voor het decoreren van het plein bij het kassagebouw.”

Alle ingezonden ontwerpen zijn te zien op http://pinterest.com/waterrijnijssel/.

Eind vorig jaar schreef Waterschap Rijn & IJssel de ontwerpwedstrijd ‘Spuw je ideeën’ uit. Deelnemers werd gevraagd een waterspuwer te ontwerpen. Een waterspuwer zorgt ervoor dat het regenwater niet het riool in stroomt, maar op creatieve en nuttige manier wordt gebruikt. Doel van het Waterschap is mensen bewust te maken van goed gebruik van water.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link