Kinderpraktijk Holten voor spraak, taal en motoriek

Gezamenlijke therapie levert veel voordeel op. Het is minder belastend voor kinderen en therapiedoelen worden sneller bereikt. Er wordt doelgericht gewerkt aan de hulpvraag van ouders en kinderen.

Sinds 1 maart 2017 is Kinderpraktijk Holten een feit. Na jaren monodisciplinair behandelen, hebben Jera van Essen, logopedist, en Jacqueline Tomassen, kinderoefentherapeut, de handen inéén geslagen. Dit heeft geleid tot de opzet van een multidisciplinaire Kinderpraktijk Holten voor motoriek, spraak en taal. Door deze samenwerking ontstaat er een behandeling op maat voor het kind gebaseerd op samen ruim 40 jaar ervaring in het werkveld.
Jera en Jacqueline zijn bekende gezichten in Holten. Ze werken beiden al jaren met veel plezier binnen het gezondheidscentrum fysiotherapie aan de Schoolstraat.

Zij signaleerden dat kinderen regelmatig ontwikkelingsproblemen hebben op zowel het motorische vlak als op het gebied van spraak en taal. Deze kinderen hebben moeite met het vertellen, doordat ze niet de goede woorden kunnen vinden of moeite met het vormen van een zin. Ook kan een kind slecht verstaanbaar zijn. In de motoriek zijn ze soms onhandig, zijn ze tenenlopers of zitten ze het liefst onderuit. Vaak is er nog geen voorkeurshand en is schrijven nog niet goed ontwikkeld. Soms ontstaan hierdoor ook gedragsproblemen. De aansturing van taal en motoriek vindt veelal plaats vanuit dezelfde hersengebieden. Taal en motoriek hebben elkaar nodig om leeftijdsadequaat te ontwikkelen. Deze kinderen zijn sterk gebaat bij een behandeling door zowel een kinderoefentherapeut als logopedist in een multidisciplinaire setting voor beter resultaat in minder tijd.

Door goed contact met verwijzers, school, andere disciplines, ouders en vooral het kind zelf kan de hulpvraag goed in kaart worden gebracht. Zo kan er een plan op maat worden gemaakt. Binnen de kinderpraktijk Holten worden de doelen en de behandelingen samen opgesteld. Er wordt tegelijk behandeld, zodat de kinderen meer worden uitgedaagd. De mogelijkheden van het kind worden op deze manier optimaal gestimuleerd. De behandeling is hierdoor minder belastend en efficiënter. Dit stimuleert het oefenen, zodat er meer en sneller resultaat zal worden behaald.
Voor meer informatie en/of advies kunt u contact opnemen met [email protected] of bellen met Jera van Essen 06-21264569 of Jacqueline Tomassen 06-19199458
En natuurlijk kunt u ook langs komen aan de Schoolstraat 27.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer