Holtense Triathlon 2009 Mega Spektakel

HOLTEN – De Triatlon van Holten, donderdag 2 tot en met zondag 5 juli 2009 in Holten, belooft een spektakel te worden.

Het sportevenement bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd: Holten mag dit jaar het Europees Kampioenschap organiseren, met  een topbezetting op één van de grootste triatlons ooit in ons land gehouden. De triatlon bestaat officieel uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km hardlopen (de marathonafstand). Er hebben zich atleten uit dertig verschillende landen aangemeld.

In totaal zullen 1200 wedstrijdatleten om de Europese titels strijden. Groot-Brittannië komt met de meeste deelnemers (300), uit eigen land doen 140 triatleten mee. Vrijdag vindt de officiële opening plaats op Smidsbelt, met een vlaggenparade en een spectaculaire openingsact, die de organisatie nog niet wil verklappen. Wél is al bekend, dat Ali B tijdens de opening optreedt.

Op donderdag 2 juli is het EK landenestafette, zaterdag het EK Paratriatlon en de triatlon voor recreanten. Zaterdagavonds is het EK triatlon 2009 feest op Smidsbelt. Zondag is dé EK dag: EK junioren en EK eliteatleten.

Met een topbezetting: blikvangers zijn de vijfvoudig Europees kampioene Vanessa Fernandez uit Portugal, de Fransman Frederic Belaubre en de Spanjaard Javier Gomez. Belaubre was Europees kampioen in 2005, 2006 en 2008. Gomez was dat in 2007 en wereldkampioen in 2008. Ook de Fransman Tony Moulai, die op het EK van vorig jaar tweede werd, komt. Namens ons eigen land komen vijf mannen en vijf vrouwen uit in de elitewedstrijden.

In de Kerkstraat staat drie dagen lang een sport -en promotiemarkt. In een grote tent is een terugblik op 25 jaar triatlon te bekijken. Het centrum van Holten ademt een typisch triatlonsfeertje: één van de aantrekkelijke facetten van het sportevenement, dat dan ook geliefd is bij het grote publiek.

Een uitgekiend startschema begint in zwembad de Domelaar en eindigt het de finish in het hart van het Overijsselse stadje. Op de Smidsbelt, het hart van de triatlon, barst na de wedstrijden op zondag een groot afsluitingsfeest los. ‘Het is de laatste jaren nog lang onrustig in het dorp op de dag van de Internaitional Triatlon Holten’, rept de website.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer