Hockey toch op kunstgras

0

HOLTEN – Er klinkt luid applaus in de raadszaal, als duidelijk wordt dat een ruime meerderheid van de commissie het voorstel steunt om snel een kunstgrasveld op ’t Vletgoor aan te leggen voor de Holtense Hockeyclub.

Voorzitter Rob Meijerink schorst de vergadering even. In de hal heerst grote blijdschap. Bestuursleden van de Hockeyclub omhelzen elkaar. "Super, hier hebben we jaren op gewacht. Dit is de redding van onze vereniging", reageert voorzitter Patrick Klunder van de Hockeyclub Holten. De enige vereniging in Nederland die nog niet op kunstgras speelt. Maar daar komt dus binnenkort verandering in. Klunder verwacht dat het kunstgrasveld in het najaar speelklaar is. Voor de eerste wedstrijden van de nieuwe competitie krijgen de Hockeyers nog wel dispensatie van de bond, weet de voorzitter.

Het kunstgrasveld, inclusief hekwerk en verlichting, vergt een investering van 450.000 euro. Eerder had de gemeente niet genoeg geld. Na rijp beraad kwam wethouder financiën Willem ter Schure toch met een ‘konijn uit de hoge hoed’. Hij vond ‘dekking voor het hele bedrag. Deze dekking leidde gisteravond tot enige discussie. Uiteindelijk ging de commissie akkoord. Alleen de SGP steunde het voorstel niet. Vanwege ‘zondagsontheiliging’.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.